Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Politik

 •  
 • Förtroende och meriter borde väga tungt i EU-valet!
 • Kristen och judisk påsk – likheter och skillnader
 • Hans Weichbrodt – en man med ett angeläget budskap
 • Jesus gick omkring och hjälpte alla
 • Kristenheten och Israel
 • Vår stund på jorden är så kort – bara en sekund i evigheten
 • En obekväm sanning om vår jord
 • Kristdemokraternas kräftgång
 • Regeringens stora misstag
 • 2 Comments»

    Ulf Stenlund wrote @

  Hej Stefan

  Det vore intressant att få ytterligare kommentarer till hur KD på nytt skulle kunna radikaliseras. Det måste väl nu vara uppenbart att strategin att avskaffa värdekonservativt kristet inflytande misslyckats. Trots krypandet för Allianskamraterna verkar inflytandet i regeringen minska. Som vanligt i mellanvalsopinionen verkar väljarstödet lågt. Något skulle behöva göras.

  Jag slutade betala min medlemsavgift när partiet övergav abortfrågan och har nu slutat rösta på KD sedan Hägglund inbjöd till abortturism. På den tiden, då jag engagerade mig i partiet, bedömdes det utsiktslöst för KDS att nå riksdagen. Det var ändå inte svårt att motivera sig. Vi stred för en god sak. Naturligtvis var det ett värde i att partiet till sist nådde riksdagen men priset verkar ha blivit att KD sålde sin själ. Den värdekonservativa kärnan måste tillgodoses om partiet ska ha något mervärde på den politiska marknaden.

  En sak som KDS tillförde politiken var att en hel kader av nya dugande politiker dök upp. Dessa hjälpte till att ge de kristna värderingarna ökat inflytande. Innan KDS bildades var det exempelvis få pingstvänner som engagerade sig politiskt.

  De värdekonservativa behöver ett politiskt alternativ. Om KD inte vill ompröva sig skulle kanske en ny partibildning kunna vara en lösning?

  Ulf Stenlund

    stefansturesson wrote @

  Tack Ulf för dina kommentarer. I det stora hela delar jag din uppfattning. Jag har också reagerat starkt mot uppgivenhetspolitiken inom de områden där kristdemokraterna hade sin profil. Men vi har idag åtminstone 7 riksdagsmän bland våra 24 som driver en tydlig värdekonservativ linje, däribland Annelie Enochsson, Lennart Sacredeus och Mikael Oscarsson. Väljarna kan ju i nästa val, genom personvalet, rösta fram fler värdekonservativa kandidater. Det är kanske trots allt bättre, än att överge partiet. För egentligen har ju inte vi kristdemokrater någonstans att gå, eller…?


  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google photo

  You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: