Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Västvärldens oförmåga att förstå islamismen

Västvärlden har svårt att förstå skeendet i Mellanöstern. Den tolkar skeendet utifrån västerländska frihets- och frigörelsebegrepp. De förmår inte se de väldiga förändringarna i muslimvärlden, när en stor religion övergår till en politisk, fascistoid rörelse med världserövrarambitioner. En f.d. palestinsk terrorist och självmordsbombare, Walid Shoebat, säger: ”73 procent av den arabiska världen stöder idag jihadideologin”. Vad Shoebat försöker  säga är att en majoritet av arabvärlden, mer än 150 miljoner människor, är beredda att offra sina egna liv för att döda judar och kristna. Denna världsvida islamofascistiska rörelse talar om en strategi för att erövra världen för islam: genom att först besegra lördagsfolket (judarna) sedan söndagsfolket (de kristna).

USA och deras allierade hade onekligen ett gott syfte när de ingrep i Irak och störtade diktaturregimen. De trodde att det irakiska folket, befriat från tyrannen, skulle ta chansen att med fredliga medel bygga ett fritt och demokratiskt Irak. Man förstod inte vilka demokratihatande krafter man släppte lös. Irak efter Saddam blev istället ett Irak i kaos, motsättningar och blodig terror. Olika militanta sunni- och shiamuslimska grupper har gjort Irak till en hatets, våldets och dödens arena. Grupperna bekämpar varandra, samtidigt som många av dem bekämpar regimen och den amerikanska militära närvaron. De spränger sitt eget folk i luften och tycks inte värdera människoliv. Men de tycks ha en ännu viktigare gemensam fiende – västvärlden och demokratin, som de hatar intensivt. De drömmer om ett rike där Islam råder oinskränkt och där människors rätt att tro och tänka fritt är en styggelse.

Genom ingripandet i Irak kunde den shiamuslimska majoriteten ta makten, en folkgrupp som står under starkt inflytande från Iran, som också är shiamuslimskt. Källor jag har, som känner den iranska situationen inifrån, menar att den största orsaken till våldet och kaoset i Irak är Iran. Iran är en stormakt i Mellanöstern och styrs av en fanatisk religiös regim med muslimska mullor i spetsen. Som sitt verktyg har man den karismatiske presidenten Ahmadinejad, som skryter med hur många han har dödat, och ständigt i sina tal angriper Israel, som enligt presidenten borde utplånas från kartan. Irans mål är att destabilisera Irak och så småningom upprätta en shiamuslimsk lydregim där. Därför finansierar och tränar Iran shiamuslimska terrorgrupper och självmordsbombare. Många av de vapen som är i omlopp kommer också från Iran.

Hotet från mullorna i Iran upplevs i Israel så starkt att en professor i historia vid Ben Gurion-universitetet i Beersheba, Benny Morris, skrivit en skakande artikel om vad han kallar ”Den andra Förintelsen”. Vad artikeln handlar om är den förintelse av Israel som planeras helt öppet av den iranska regimen. Han beskriver den totala förödelse några få iranska atombomber kunde åstadkomma i Israel:  ” Mot ett land av Israels storlek och form (en långsmal landyta av 8 000 kvadratkilometers storlek), räcker förmodligen fyra eller fem direktträffar: Inget mer Israel. Drygt en miljon israeler i Tel Aviv, Haifa och Jerusalem med omnejd kommer att dö omedelbart. Miljontals människor kommer att få svåra strålningsskador. Israel har cirka sju miljoner invånare. Ingen iranier kommer att se eller vidröra en israel. Det kommer att gå mycket opersonligt tillväga”. Så ser den hotbild som Israel står inför utan att världen tycks vara beredd att ingripa. Beror USAs handlingsförlamning i den här frågan på att Iran stöds av både Kina och Ryssland?

Västvärlden måste vakna upp inför hotet från den islamofascistiska rörelsen. Det som sker i Israel och dess närmaste omvärld är ett talande exempel på vad som väntar även på en global nivå. Israel får idag ensamt kämpa mot starka jihadinspirerade terror-rörelser som vill stoppa varje försök till fred, demokrati och stabilitet. Irans ande svävar över Palestina. Kaoset och dödandet har som mål att destabilisera Israel och bana vägen för ett muslimskt maktövertagande. Irans president talar i termer som ”idag Karbala, imorgon Jerusalem”. Karbala är en shiamuslimsk helig plats i Irak. För shiamuslimerna kommer den näst efter Mecka i helighet. Stormakten Irans inblandning i Israel-Palestina-konflikten, och det uttalade hotet att utradera staten Israel, borde vara en väckarklocka för den fria världen. Ska den lilla judiska staten Israel än en gång stå ensam mot de mäktiga islamiska diktaturernas aggression, denna gång försedda med kärnvapen?  Tänk om Västvärlden kunde förstå att den kamp Israel utkämpar idag måste Europa och USA utkämpa imorgon! Berikade av den insikten skulle man också förstå att stödja Israel.

Comments (3) 

2 Comments»

  Arne Strand. wrote @

Muslimerna det nya Herrefolket !.

Gud bevare oss väl !.

http://islam-watch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=945:categories-of-islamic-murder&catid=138:jake-neuman&Itemid=58

Arne Strand.

  Arne Strand. wrote @

Nyttiga Idioter ?.
Demokratiska Socialister och Vänsterfolk ?

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/10372#.T4Q1lNkadAw

Arne Strand.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: