Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Varför hatar vänsterpartiet Israel?

Förr i världen kramade vänsterpartiet de kommunistiska diktaturerna världen över. För övrigt hade man ”kommunisterna” i namnet så sent som 1990. Och nuvarande partiledaren Lars Ohly har öppet talat om att han fortfarande ser sig som kommunist. Man hade intima förbindelser med kommunistiska stater som Sovjetunionen och Östtyskland och man tog inte avstånd från järnridån eller Berlinmuren. Man såg genom fingrarna med övergreppen mot politiska motståndare och de politiska morden, som nu med facit i hand saknar motstycke i världshistorien när det gäller omfattningen. Antalet mördade kan bara jämföras med de som föll offer för nazismen. Vi talar om tiotals miljoner oskyldiga offer.

I dag är det inte längre rumsrent att försvara kommunistiska diktaturer. Vänsterpartiet har därför bytt fot och stöder nu islamistiska diktaturer och terrororganisationer. Särskilt tydligt blir detta i Mellanöstern. Man dömer hårt USAs kamp för att ge irakierna frihet och demokrati. De irakier som faller offer för islamisternas självmordsbombare och terrorister skylls på USA. Muslimska demokratimotståndare hyllas som motståndskämpar. Ännu hårdare döms Israels kamp mot organisationer som har Israels utplånande på sitt program – Hamas och Hizbollah. Den enda demokratin i Mellanöstern – Israel – fördöms och demoniseras, medan islamistiska terrororganisationer som Hamas i vänsterpartiets ögon framstår som folkliga proteströrelser.

Närmast parodiskt blir det när vänsterpartiets gruppledare i Västerås stadsfullmäktige försöker stoppa ett besök av Israels ambassadör i Västerås Stadshus genom att tala om ”de överträdelser av folkrätten som staten Israel gjort sig skyldig till”. ”Det känns olustigt, säger Per Lithammer, att ge dess talesmän plats i vårt centralaste demokratirum”. I debatten i fullmäktige hävdade Lithammer att han och många västeråsare mådde dåligt över att fullmäktigesalen upplåtits till Samfundet Sverige-Israels rikskonferens.

Samfundet Sverige-Israel har funnits i över 40 år. Många av Sveriges ledande politiker har varit aktiva i Samfundet. Idag leds samfundet av Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark. I Västmanlandssamfundet återfinns medlemmar från alla partier utom vänsterpartiet. Ordföranden är idag kristdemokrat. En tidigare ordförande, Thure Jadestig, var socialdemokratisk riksdagsman. Samfundet är religiöst och politiskt obundet, men hyllar demokrati och frihet för alla folk, även för judarna. Det är det som företrädare för vänsterpartiet tycks missunna judarna. Allt som Israel gör för att försvara sin lilla stat och sin civilbefolkning fördöms, medan tystnaden är total när det gäller åratal av raketbeskjutning och självmordsbombningar riktade mot den israeliska civilbefolkningen. Kanske vänsterpartiet borde ägna sig åt lite självrannsakan innan man ger sig på svenska föreningar som stöder judarnas rätt att, precis som andra folk, ha ett eget land där de slipper att drabbas av diskriminering, förföljelse och utrotning.

11 Comments»

  Ulf Stenlund wrote @

Bäste Stefan

Personligen tror jag att Israelhatet och det utbredda motståndet mot aktiv kristendom har samma rot. Om något tyder på att Gud har ett finger med i spelet triggas antisemistiska och antikristliga krafter. Proportionalitet i jämförelser med andra konfliktzoner verkar inte ha någon betydelse när något händer med den judiska staten inblandad. Antiisraeliska möten och demonstrationer (trots våldsinslag) tycks OK medan ett fredligt sympatimöte med, som det visade sig, förslag till fredlig samverkan mellan judar och araber fördöms!

Ulf Stenlund

  Amer Al-bayya wrote @

Vem hjälper, stödjer och försvarar Israels brott och terror????.. Vem ger stöd och hjälp till Israels brott och terror och Israels kärnvapen och förbjudna vapen???

Vem försvarar Israels brott, ockupation och terror i FN??????………Väst världen politik..
Denna politik är skyldig , olaglig och orättvis..Denna politik ger allt till Israels terror…Inte en gång sa denna poloitik nej till Israel..

NU ÄR DET NOG OCH STOPP…Arabvärlden ska kräva alla ersättningar från USA, UK och Israel..
Alla brott ska stoppas straffas och ersättas likadan….Vi ska gå vidare tills Israel lämna Palestina och östra Jerusalem….Annars blir det krig och ingen nkommer att stoppa det tills Palestina är befriad…..Alla måste ta sitt ansvar idag……STOPPA ISRAEL OCH VÄSTVÄRLDEN POLITIK INNAN BLIR DET FÖR SENT..

  stefansturesson wrote @

Detta är ett exempel på det Israelhat som jag tagit upp i flera av mina artiklar. Ytterligare en som hotar med krig mot Israel och hela västvärlden. Här finns inte ens en antydan till att förstå Israels svåra situation, ett land som måste försvara sig för att inte utraderas från kartan. Tänk dig in i den situationen, att ditt eget land, ditt eget folk hotades av utplåning, skulle du inte önska att landet kunde slå tillbaka angriparna? Det enda palestinierna behöver göra idag, är att stoppa den ständiga terrorn mot Israel. Då kommer Israel att upphöra med alla krigshandlingar och sätta sig vid förhandlingsbordet. Det är inte alls otroligt att palestinierna då kommer att få både Västbanken och någon del av Jerusalem, utan att spilla en blodsdroppe!

  Ivo wrote @

Käre Amer Al-bayya, du klagar och hotar, klagar och hotar … Är Du bekant med uttrycket “wishfull thinking”? Du ser inte verkligheten, Du ser det Du vill se! När man läser Ditt bidrag så vet man inte ska man gråta sig ihjäl, eller skratta sig ihjäl! Du hotar Israel militärt. Har Du glömt att Araber har hittills alltid fått stryk, var besegrade inom en vecka, eller två? Förstår Du inte att Ni skulle säkert få stryk en gång till? Förutom att Israel kan besegra Er självt, så har Obama sagt att anfalla Israel vore samma sak som att anfalla USA. En månad sedan har Angela Merkel sagt i USAs senat att ett anfalla Israel vore samma sak som att anfalla Tyskland. Är ni starka nog att besegra USA och Tyskland också? Sluta hota och kom med något bättre. Ända vägen för Palestinier och Israeler är att prata, inte kriga! Hälsningar!

  Hrafn wrote @

Förmodligen pga Israels olagliga ockupation av palestina och den koloniala stölden av mark på västbanken.

  stefansturesson wrote @

Hrafn måste nog läsa på historien. Någon palestinsk stat har aldrig funnits. Däremot är Israel internationellt erkänt sedan 1948. Västbanken m fl områden ockuperades i ett försvarskrig, det s k Sexdagarskriget, då Israel attackerades av Egypten, Syrien och Jordanien. Västbanken ockuperades från Jordanien, som i sin tur hade ockuperat området 1949. Israel har hela tiden varit berett att återlämna områdena mot fredsavtal. Så har också skett i freden med Egypten. I freden med Jordanien avstod Jordanien Västbanken för att möjliggöra en palestinsk statsbildning. En sådan statsbildning har aldrig kommit till stånd p g a palestiniernas fortsatta militära kamp mot Israel, en kamp som syftat till Israels utplåning. Vad ska Israel göra? De måste väl ändå försvara sitt land och sitt folk?

  Sonja Dahlström wrote @

det talas mycket om staten Israel, jag reagerar på det sätt man framför kritiken,sedan 40 år,dessa teckningar tonen man skriver på ,frågan är om staten skall existera judar är likadana som nazis o sv, det ÄR dold antisemitism.när man säger så framförs kritiken på så sätt att den skrämmer den är antisemitisk,fientlig.det har blossat upp attentat riktade mot judar i Europa under 30 talet år,Europa bär på en hemsk skuld och det vet vi

  marc wrote @

Vänsterpartiet har ett unket förflutet ie diktatur/fascism/kommunism även om dagens parti identifierar sig med ”socialismen” vilket är bra! När jag skickade in en motion på partistämman (Jonas Sjöstedt) så blev jag snabbt bortsorterad (jag bryr mig inte speciellt mycket) men man skulle kunna tänka sig att ett parti med en sadan bakgrund skulle värna mer om demokratin ie intern direktdemokrati!

  Jennifer wrote @

Känner stark motvilja mot vänstern, just för de är kommunister och att de hatar Israel, trots att Israel är Guds ögonsten, så jag tycker vänstern ska tänka på vad de sysslar med.Den som välsignar Israel kommer bli välsignad, men den som förbannar Israel kommer bli förbannad

  Mikael Lundqvist wrote @

Konflikten i mellanöstern beror på att Islam är djupt intolerant mot allt som inte är muslimskt. De kristna i regionen har ju det inte lätt de heller.
Vänstern hatar de rika, vackra och framgångsrika, inte så lite Jante där alltså, och har inget gemensamt med muslimerna annat än hatet till den rika västvärlden som Israel ju är en del av, inte minst på grund av våra delade värderingar – precis som USA.
Ett sätt att på sikt bli av med dessa patetiska attityder är att ständigt belysa dem för hur fullständigt fel de har, och hur ynkliga de är, INTE gömma undan och låtsas som att de inte finns.

  Jotho wrote @

Kära Amer Al-bayya du är en egoistisk arab muslimextrimist som aldrig kan tänka ur någon anans perspektiv.
Jag ber dig upsök en pysolog
En hälsning till lycka till med att strida mot usa och Tyskland själv(a)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: