Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Två unga, iranska kvinnor hotas med dödsstraff

October 4, 2009 at 12:39 pm · Filed under Israel och Mellanöstern and tagged: , , , , · Edit

 

Maryam Rustampoor och Marzieh Amirizadeh hotas med dödsstraff i Iran Maryam Rustampoor och Marzieh Amirizadeh hotas med dödsstraff i Iran 

 Maryam Rustampoor (27) och Marzieh Amirizadeh (30) arresterades i mars i år. Det påstådda brottet var konvertering från islam till kristendom. Efter 5 månader under ohyggliga förhållanden i Evin-fängelset, ställdes de inför en åklagare som frågade dem om de lämnat Islam. De svarade ”Ja, vi älskar Jesus”. Under förhöret vägrar de att avsvära sig sin nya tro. De sa att de letts av den helige Ande och att det var omöjligt för dem att ångra vad de gjort. Åklagaren anklagade dem för att vara ovärdiga inför Gud och att de inte kunde höra Gud. ”Det är Gud och inte du som avgör om jag är värdig” svarade de. Nu har kvinnorna skickats tillbaka till fängelset, där de får dålig mat, lider av ständig huvudvärk, och den ena av kvinnorna fått svåra ryggproblem. Om de avsvär sig sin tro kan de rädda sina liv, annars väntar dödsstraff. Vad gör Obama, Sarkozy m fl i denna situation? Jo inleder en serie förhandlingsträffar med Iran, medan oskyldiga människor i Iran hotas med döden. Kanske Reinfeldt som nu är EU:s ordförande borde kliva fram och kräva kvinnornas omedelbara frigivande? Vi vanliga människor får använda våra möjligheter att protestera via Irans ambassad, skriva insändare och be till den Gud som kvinnorna bekänner sig till. De modiga, rakryggade kvinnorna förtjänar allt vårt stöd.

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: