Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Stöd Israels rätt att existera!

  Filed under Israel och Mellanöstern and tagged: Antisemitism, Israels rätt att existera, solidaritet · Edit

Israel är en liten nation som allt sedan sin födelse tvingats kämpa för sin existens. Omgiven av hatiska fiender har de aldrig kunnat slå sig till ro. Även mellan de stora krigen har det pågått, och pågår, en ständig terrorverksamhet som skördar många offer, och skapar oro, stress och psykiska skador. En hel befolkning lever bokstavligt talat under ständigt dödshot. Men detta är inte nog. Världssamfundet, världens stater, vänder alltmer ryggen åt Israel och ger sitt stöd till araberna, inkl. palestinierna. Israel står alltmer ensamt i sin kamp för frihet och oberoende. Beskyllningarna haglar över det lilla landet. Man beskylls för olaglig ockupation, förtryck, övervåld, krigsförbrytelser och ännu värre saker. Ingen frågar sig längre om det stämmer med verkligheten. Man har köpt den arabiska myten om Israel som orsak till allt lidande. Det är dags för oss att vakna upp nu. Det är dags att göra upp med antisemitismen, denna vidriga sjukdom som aldrig tycks kunna utrotas. Det är dags att ge Israel sitt oreserverade stöd i kampen för sin existens. Det är dags att ta bladet från munnen när det gäller alla de ondskefulla regimer och rörelser som har Israels förintelse på sitt program. Det är dags att bojkotta och internationellt isolera Iran och andra länder som hetsar mot Israel och hotar med dess utplåning. DET ÅR DAGS ATT VISA SIN SOLIDARITET MED ISRAEL. PÅ LÖRDAG DEN 26 SEPTEMBER FÅR VI ETT GYLLENE TILLFÄLLE GENOM ATT MÖTA UPP PÅ SOLIDARITETSMÖTET I PINGSTKYRKAN VÄSTERÅS! Comments (4)

2 Comments»

  MM wrote @

Jag är själv kristen och kan säga direkt att den moderna staten Israel har ingen rätt att existera. Och all ni Sionist “kristna” får mig att må illa av att ni stödjer dessa ockupanter som kallar sig själva Judar. Moderna Israel och Antikens Israel är två helt olika entiteter.

  stefansturesson wrote @

Som kristen borde du känna till att judarnas förskingring och återvändande från alla jordens hörn till sitt gamla land är omtalat på flera ställen hos gamla testamentets profeter, och hos Jesus själv. Inget folk har så stark koppling till landet som judarna. Hur du kan ifrågasätta Israels rätt att existera är är rätt magstarkt. Betyder det att en ny förintelse av judafolket skulle applåderas av dig?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: