Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Israelvän mot Palestinavän

Nu har jag och min motståndare Fayad El Natour fått komma till tals i Vlt (lördag 10/1). Själv tycker jag att mina svar återges korrekt, men avkortade, vilket gör att mina nyanseringar och utveckling av svaren kommit bort, men det kanske man måste acceptera i dessa snuttifieringens tider i media.

Min motståndare ger ganska märkliga svar. Han erkänner att ett land inte kan acceptera att bli beskjutet år efter år utan att göra något, men tillägger ”att israel är ett speciellt land. Det är en ockupationsmakt”. Alltså kan Hamas skicka bomber mot civilbefolkningen i Israel, tycks vara herr Natours mening. Han glömmer bort att Israel lämnade Gaza 2005 och som belöning av Hamas fick fortsatt raketkrig.

När intervjuaren frågar Natour om Hamas utfästelse att döda judar över hela världen, svarar han bara att ”Israelerna inte ska förvänta sig att palestinierna ska kasta rosor tillbaka”. Onekligen ett lättvindigt sätt att glida undan kärnfrågan – Hamas judehat och målsättning att förinta den judiska staten.

Natour tycks också anse att Hamas maktposition är legitim, trots att man kastade ut sin palestinska partner Fatah med våld, mördade hundratals Fatah-anhängare och upprättade en Hamas-diktatur på Gazaremsan. Onekligen en märklig syn på demokratiska spelregler.

Det enda som Natour och jag tycks vara överens om är att det palestinska styret är korrupt. Tyvärr leder det till att Natour med flera palestinier föredrar det mindre korrupta Hamas före det genomkorrumperade Fatah. Gud hjälpe det palestinska folket att få bättre ledare!

Nu har de palestinska grupperna i Sverige fått ösa ur sig sitt hat mot Israel. I demonstrationer runt om i landet i går skreks ”Israel mördare!”. I ett demonstrationstal i Västerås talades det om det palestinska motståndet som skulle leda till seger. Det är verkligen synd om dessa människor som lever i en stor lögn. Som kallar Israels försvarsaktioner för mord och Hamas urskiljningslösa mördande för frihetskamp. Skulle mördarorganisationen Hamas som gömmer sig bakom kvinnor och barn, vara deras frihetskämpar? Menar ni verkligen att ni har överlåtit till Hamas att kämpa för det palestinska folkets frihet? Vet ni inte att de verkliga mördarna är Hamas? De har som  uttalat mål att förinta Israel, och inte bara det, även det judiska folket. De israeliska soldaterna däremot gör allt de kan för att undvika att döda oskyldiga, deras enda uppdrag är att slå till mot dem som skickar de dödsbringande raketerna in mot israeliska samhällen. Men även i det uppdraget ställs de inför svåra val. Till exempel när de jagade en Hamasmedlem som plockade upp en 5-årig liten kille för att använda honom som mänsklig sköld. De valde att låta honom löpa för att inte döda barnet. Det är sådana situationer som de israeliska soldaterna ställs inför hela tiden.

Ansvaret för dödandet av civila ligger helt på Hamas. Redan när de bröt vapenvilan för att fortsätta raketkriget mot Israel gjorde de ett val. Hur kan ni som kämpar för de palestinska folket, försvara dessa samvetslösa fanatiker. Ni borde istället demonstrera mot Hamas och stödja de palestinier som förhandlar med Israel om en tvåstatslösning. ”Vad våldet må skapa är vanskligt och kort. Det dör som en stormvind i öknen bort”, skrev Esaias Tegnér. Det gäller än.

Stefan  Sturesson

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: