Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Kräv att Hamas stoppar raketkriget

Jag är trött på undfallenheten och frånvaron av seriös kritik mot vår tids mest skrämmande rörelser. Dit hör Al Qaida och Hizbollah. Dit hör Hamas. Mellanöstern enda demokrati värd namnet, Israel, har i åratal terroriserats av den islamistiska rörelsen Hamas, som har den lilla Gazaremsan i ett järngrepp. Nåde den palestinier som vågar trotsar Hamas, hans dagar är räknade. Invånarna i den lilla staden Sderot talar om sju års helvete. Tusentals raketer har slagit ned där genom åren. Relativt få har skadats eller dödats, men tänk er att under en tid längre än hela andra världskriget dagligen tvingas rusa till närmaste skyddsrum för att rädda sitt liv. Hur orkar människor leva vidare under sådana förhållanden? Många gör det givetvis inte, de flyr till säkrare platser. Denna terror utsätter Hamas vanliga civila i Israel för av en enda orsak, att de är judar. Hamas ska inte i första hand betraktas som en religiös rörelse. De har ett politiskt program som går ut på  krossa Israel och upprätta en islamistisk stat på dess ruiner. De måste alltså i första hand betraktas som en politisk rörelse som använder religionen för att rättfärdiga sin kriminella politik.

 Det sägs att Israel som den starkare parten ska ta första steget genom att gå med på en villkorslös vapenvila. Sådana förslag är under rådande förhållanden ett slag i ansiktet på Israel. Den politiken har prövats nu alltför länge. Hamas har skickat sina raketer medan Israel hållit tillbaka sina stridskrafter för att inte ytterligare trappa upp kriget. För två år sedan lämnade Israel Gaza helt i förhoppningen att palestinierna skulle ta chansen att avsluta fientligheterna och istället bygga upp sitt land. Men den återhållsamma linjen blev till slut ohållbar. Människorna som tvingas leva i skräcken för raketanfall tolererar inte att staten förhåller sig passiv. En stats främsta uppgift är att skydda sina medborgare. Därför var Israel tvungen att göra någonting åt Hamas.

 Den franske presidenten Sarkozy inser vad svenska politiker tydligen har svårt att fatta. Vid sitt besök i Israel mitt under pågående krig i Gaza riktade han allvarlig kritik mot Hamas och förklarade att organisationen begått ett oförlåtligt misstag när man bröt vapenvila den 19 december förra året. Han sade också att raketattackerna mot Israel var helt oansvariga. ”Israels försvar är min högsta prioritet” yttrade presidenten bland annat.

Det är dags även för svenska politiker och svenska medier att inse sanningen. Hamas är en rörelse av lika bestialiskt slag som en gång nazismen. Så sluta gulla med terroristerna och stå för en gångs skull upp lika oförfärat som Sarkozy för Israels rätt att försvara sig. Kom ihåg att det finns ett väldigt enkelt sätt för Hamas att få slut på fientligheterna – avsluta raketkriget mot Israels civila!

Stefan  Sturesson

© 2009 Stefan Sturesson

3 Comments»

  Bo Widegren wrote @

Det finns inget rättvist försvar när en stat spärrar av en annan stat så att invånarnas livsvillkor inte är drägliga, när man annekterar fiskevattnet utanför landet och vidare när man genom bosättningar mm annekterar för 70 år sedan ockuperat område. Jag anser också att det stöd för Israels krig som du och samfundet bedriver är rent kontraproduktivt. Detta eftersom vapentillskottet kommer att eskalera och den ständiga krigssituationen kommer att medföra så stort ekonomiskt avbräck att medborgarna vägra bära bördan. Om ni vore verkliga Israelvänner borde ni verka för en fredlig lösning och dessutom för att Israel blev en verklig demokrati även för medborgare utan judisk bakgrund. Jag har skrivit om detta på min blogg om du vill läsa mer http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754

  stefansturesson wrote @

Tyvärr finns det inte mycket som stämmer i ditt inlägg. Läs mina senaste artiklar på bloggen. Där får du en del viktiga fakta.

  Bo Widegren wrote @

Jag har inget att tillägga till mitt svar på din kommentar mer än det att enligt min mening så är fred en nödvändighet även för Israel och att ditt och samfundets argumentering inte verkar i den riktningen. En riktig Israelvän håller på Israels fredaktivister för en för alla acceptabel framtid.
Mvh
Bo Widegren
Se gärna flera artiklar om Gaza-konflikten på min blogg http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: