Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Inse sanningen om Hamas

Det flyter in mer och mer information om Hamas. Det är en skrämmande bild som växer fram: religiös dogmatisk fanatism, ursinnigt hat mot judar, maktbegär, kontrollbegär, total avsaknad av empati, dödskult. I mina ögon handlar det om ren ondska.

I går fick jag se en videofilm som en palestinier filmat på ett bröllop på Gazaremsan. Det unga brudparet har just blivit vigda, människor sjunger, dansar och är glada. Detta med sång och dans är strängeligen förbjudet av Hamas. Plötsligt kommer en militärjeep med svartklädda Hamaskrigare farande. De kliver av utanför huset där det är bröllopsfest. Bröllopsgästerna blir vettskrämda. Vad Hamas har på bröllopet att göra ska strax visa sig.

De har kommit för att stoppa sången och dansen. Men de nöjer sig inte med det. De misshandlar också bröllopsgäster och brudgummen. Skott avlossas. Det slutar med svårt skadade människor och några döda, inklusive brudgummen. Hamas ondska demonstreras av att man kan utföra dessa illgärningar på ett brudpars bröllopsdag. Tro inte att Hamas har majoriteten av palestinierna bakom sig. Men under den terrorregim som Hamas upprättat i Gaza är det få som vågar säga sin uppriktiga mening. Det skulle kanske varken du eller jag göra, om vi ville fortsätta att leva? Det är oerhört beklagligt med alla dödsoffer i Gaza, men glöm inte att det är Hamas som bär ansvar för att allt detta sker. Israels enda mål är att få stopp på Hamas terrorkrig mot Israels civilbefolkning.

Stefan Sturesson

Länk till videofilmen: 

http://au.youtube.com/watch?v=JgfHbwEhjdg&feature=related

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: