Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Hamas djävulska strategi

Hamas strategi i det krig som nu rasar är fullständigt djävulsk. De tar skydd i skolor, moskéer och andra publika byggnader och använder dessa för att avfyra raketer mot civila och för att beskjuta de israeliska soldaterna. De bryr sig inte om att civila dödas. Det ger bara mer bränsle åt propagandan mot Israel som den massakrerande ockupanten. På tisdagkvällen rapporterades i media om att Israel dödade 30 i en FN-skola i Gaza. I själva verket utsattes den israeliska styrkan för eldgivning från skolan med granater och automatgevär. I självförsvar svarade den israeliska styrkan med granateld. Kropparna efter Hamassoldater återfanns senare i skolan. Tyvärr kommer inte sanningen fram i de svenska medierna.

Det är anmärkningsvärt att världsopinionen alltmer vänder sig emot Israel, trots att Israel bara gör det varje annan stat skulle göra under motsvarande omständigheter. Hamas är samma terroorganisation nu som när kriget började. De skjuter fortfarande raketer urskillningslöst mot israeliska samhällen, och deras ledare fortsätter att tala om att de vill skapa en värld utan judar, där Israel inte finns.

 Under de veckor då kriget pågått stärks bilden av en grym organisation som inte hart någon respekt för människoliv eller de lagar som gäller krigförande parter. När de använder civila som mänskliga sköldar visar de att de även saknar medkänsla för sin egen befolkning. De tillämpar någon form av pervers dödskult där både fiendens död och de egnas död betraktas som en seger. För normala människor verkar de helt sakna moral och samvete.

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: