Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Familj hängde son på Västbanken

June 11, 2009 at 7:31 pm · Filed under Israel och Mellanöstern and tagged: , , · Edit

 

 

En notis från Dick Haas, skakade mig djupt inne i själen. En 15-årig pojke, ett barn, torterades och mördades av sin egen far tillsammans med andra familjemedlemmar. De påstod att han hade samarbetat med israelerna., vilket vi inte ens vet om det var sant. Men om det var sant, skulle då inte föräldrarna kunna tillrättavisa sin egen son, och låta det räcka med det? Hur kan  föräldrar vara funtade, som mördar sitt eget barn. Fattar de inte att de själva är barnamördare? Fattar de inte att det de har gjort är tusen gånger värre? 

“En 15-årig palestinsk pojke, Raed Suwalha, från byn Hijjah på Västbanken torterades av familjemedlemmar och hängdes till döds, avslöjade en palestinsk polischef på torsdagen.

Enligt familjemedlemmarna misstänktes pojken för att ha samarbetat med israelerna. Som straff beslöt man att döda pojken. Hans far, farbror och en kusin var inblande i mordet. De sitter i arrest och har samtliga erkänt mordet. Pojkens lik hittades i en lagerlokal i Hijjah nära staden Kalkiliya. Först trodde man att han mördats i samband med någon intern dispyt, men vid förhören erkände familjen att man tagit livet av pojken sedan man fått för sig att han “samarbetade med israeler” på Västbanken.
Enligt palestinsk statistik har 102 personer mördats på Västbanken sedan årets början. Nio av dem var så kallade hedersmord mot kvinnor och elva av offren var minderåriga.”

 

Comments (2) 

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: