Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Artikeln i Aftonbladet ett bottennapp!

Artikeln i Aftonbladet ett bottennapp!

August 24, 2009 at 7:47 am · Filed under Israel och Mellanöstern and tagged: , , · Edit

Artikeln i Aftonbladet om israeliska organstölder från dödade palestinier är ett journalistiskt övertramp av det grövsta slaget. Här kombineras illvilliga obekräftade rykten med unkna antisemitiska fördomar om det judiska folket. Men ändå är det inte den enskilda artikeln som är det värsta. Den är bara toppen av en antisionistisk och judefientlig våg som går genom Sverige och andra västländer. Här har de israelfientliga artiklarna staplats på varandra  år efter år, medan sunda, faktabaserade, balanserande artiklar blivit allt färre. Resultatet blir än värre antisemitism, och i förlängningen ren förföljelse av judar i Sverige. Faktum är att fler och fler helt vanliga svenskar börjar tro att Israel är en skurkstat.

 Flera av mina vänner finns bland de judar som överlevde förintelsen. De känner igen judeföraktet, som växer till hat och  som slutar i ren fientlighet och fysiska övergrepp, från 30-talets Tyskland. Alla problem och olyckor skyldes på judarna. Vi verkar snart vara där – igen! Det är fruktansvärt att dessa människor ska behöva återuppleva fasorna från den tiden!

 Nu måste pressen, de ansvariga utgivarna, de politiska talesmännen och andra i offentligheten, besinna sig innan mörkret sänker sig helt över Sverige. Nu krävs att media rensar upp på sin egen bakgård, och att ledande politiker, rakt, kraftfullt och otvetydigt, tar avstånd från antisemitiska artiklar och demoniseringen av Israel, det enda demokratiska landet i Mellanöstern.

Comments (8)

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: