Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Irans verkliga ansikte

October 4, 2009 at 12:46 pm · Filed under Heaven and earth and tagged: , , , , · Edit

Mina muslimska vänner betonar Islams fredliga och barmhärtiga sida. De ser den iranska regimen som en politiserad militant islam, långt ifrån Islams innersta kärna. Det må vara sant, men mulla-regimen i Iran kontrollerar ett land med över 70 miljoner invånare, och har naturligtvis ett starkt stöd av många, även om oppositionen i det senaste presidentvalet visade sig stark.

Förtrycket i Iran är enormt. Politiskt motstånd innebär att man sätter sitt liv på spel. Förföljelse och förtryck av oppositionen är en del av systemet. Att lämna islam kan medföra dödsstraff. Bara Kina kan konkurrera med Iran i att utdöma flest dödsstraff. Enligt officiella uppgifter rör det sig om ca 400 människor per år, men i verkligheten rör det sig om betydligt fler, kanske flera tusen per år (enligt inofficiella källor). Offentliga massavrättningar förekommer ofta, till och med av minderåriga.

Den iranska regimen är inte bara ett dödligt hot mot sitt eget folk, den talar alltmer oförblommerat om vad den vill göra med omvärlden, speciellt Israel och västvärlden. Ayatollah Khomeini, gjorde en muslimsk teologi av, att utnämna USA och Israel till Irans huvudfiender. Den nuvarande presidenten Ahmadinejad talar klartext om att Israel måste bort. Han liknar Israel vid en ”svart mikrob”, alltså en sjukdomsalstrande varelse som måste avlägsnas för att patienten (= världen) ska tillfriskna. Likaså hotas USA, om än i något mer förtäckta ordalag. Om ett land, t ex USA, skulle våga ingripa mot Irans kärnvapen lovar Ahmadinejad att den som fattar det beslutet ska Iran ta hand om (omskrivning för avrätta). Det är en typisk retorik från diktatorer att beskylla andra för de brott som man själv begår. För vem är det som verkligen hotar freden i Mellanöstern? Iran har sitt finger med i de flesta oroligheter som sker i Mellanöstern. Man stöder den shiamuslimska militanta rörelsen Hizbollah, som använder Libanon för sina attacker mot Israel. Man stöder också shiamuslimska krigare som försöker destabilisera regimen i Irak.

Irans inflytande och vapen märks också alltmer i Gaza och på Västbanken. Inblandningen i konflikterna i Israel-Palestina och Irak gör det svårt eller omöjligt att uppnå fred i Mellanöstern. ”Sluta gulla med mullorna” säger en exiliranier som svar på frågan hur man ska bekämpa den iranska regimen. Med andra ord kraftfulla ekonomiska sanktioner skulle få regimen på fall.

Det är hög tid nu att stoppa regimen, innan hela världsfreden är i fara. Västvärlden måste isolera och bojkotta Iran ekonomiskt! Iran hotar snart världen med kärnvapen, då kan det vara för sent. Läs även om de två iranska kvinnorna som hotas av dödsstraff därför att de konverterat.

1 Comment»

  Arne Strand. wrote @

Irans verkliga intentioner styres av deras Shia-Islamska Ideologi.

http://www.radicalislam.org/content/iran%E2%80%99s-end-times-documentary

Arne Strand.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: