Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Bojkotta Hamas istället!

I Alingsås Tidning den 23 juli publicerades en riktig hatartikel mot Israel, där alla de vanliga lögnerna om ockupation, krigsbrott, attacker på civila, försvar för Hamas m.m. upprepades. För artikeln svarade kommunistiska partiet i Alingsås. Tidningen tog dock in mitt bemötande, här följer det:

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=4jtqvs6f&gInitPage=1

Kommunistiska partiet i Alingsås använder sitt hat mot Israel i sin egen valkampanj visar deras insändare i Alingsåskuriren den 23 juli. Insändaren är full av felaktigheter. Israel ockuperar inte Gaza. Blockaden mot Gaza riktar sig inte mot mat, vatten, arbeten som det påstås, utan enbart mot införsel av vapen och material som kan användas för tunnelbyggen. Israel har aldrig riktat sina bomber mot infrastrukturen i Gaza, utan enbart mot raketramper, vapenförråd och tunnlar. I artikeln bagatelliseras terrororganisationen Hamas raketbeskjutning av Israel.

Det är dags för Israels belackare att inse vad som verkligen händer i Gaza. Att Hamas-regimen har en dramaturgiskt skicklig teknik för att alltid ge Israel skulden! Varför inte lyssna på en som sett spelet från insidan, nämligen Musab Hassan Yousef, son till en av Hamas ledare? Han har haft modet att avslöja organisationens verkliga ansikte, trots att han därmed riskerar livet. Han har tvingats fly till USA, där han beviljats asyl. Han säger:

– Det är inte modigt av Hamas att gömma sig bakom barn när de avfyrar sina missiler. Israel lämnade Gaza 2005. Inga civila, eller soldater, lämnades kvar i Gaza. Om Hamas hade mod skulle de komma ut från sina bunkrar och tunnlar i Gazaremsan istället för att gömma sig som råttor.

För Yousef är det ställt utom allt tvivel att Hamas medvetet tvingar kvinnor och barn att ställa sig vid raketramperna som mänskliga sköldar. Dessutom ställer de gärna upp sina ramper intill bostadshus, skolor, moskéer och andra publika byggnader.

– Att slå ner Hamas är en nödvändighet, inte bara för Israel, utan för mänskligheten, säger sonen till en av Hamas grundare.

För den som vill se sanningen i ögonen är det ingen tvekan om att det är Hamas som själva dödar sitt folk, inte minst de yngsta. Det är de som terroriserar Israels civilbefolkning och det är de som offrar sitt eget folk som mänskliga sköldar. När får vi se ett ”Uppdrag granskning” som avslöjar Hamas?

Stefan Sturesson

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: