Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Har Reinfeldt rätt om SD?

Om hatet i svensk politik

”Sverigedemokraterna har fört in hatet i svensk politik, därför måste de isoleras, därför måste de förhindras att få inflytande”. Så säger den svenske statsministern i sitt Almedalstal. Med all respekt för Fredrik Reinfeldt i övrigt, men ursäkta uttrycket, vilket skitsnack! På finare svenska, vilket ogrundat uttalande! Jag är inte sverigedemokrat, jag är och förblir kristdemokrat, men som demokrat bör man ha respekt för att det finns partier som tycker annorlunda. Om jag förstått det rätt angriper inte sverigedemokraterna invandrarna, utan invandringspolitiken, och där är vi nog många som börjar inse att den har misslyckats. I Sverige finns idag parallella samhällen som lever efter helt andra normer och värderingar än de som gäller för Sverige i övrigt. Med all rätt kan man fråga sig: vart är Sverige på väg?

Med sitt uttalande legitimerar statsministern hatet mot ett annat parti. För vilket parti är det som utsätts för mest hatbrott, om inte sverigedemokraterna? Jag beundrar faktiskt de som officiellt företräder sverigedemokraterna. De löper ständigt risk att bli attackerade och diskriminerade, ibland med rena dödshot. Istället för isolering, borde statsministern ta debatten med sverigedemokraterna, för att pröva om argumenten för Sveriges nuvarande flyktingpolitik håller i längden? Varför inte pröva sverigedemokraternas förslag att hjälpa mer flyktingar i närområdet, där de flesta flyktingarna finns? För mig låter det förslaget väl värt att pröva, och inte det minsta rasistiskt.

 Samtidigt har vi i Sveriges riksdag ett parti som är grundat på kommunismen, även om det för syns skull tagit bort kommunismen från själva namnet. Detta borde vara det parti som står längst bort från moderaterna rent ideologiskt, ett parti som för inte länge sedan sympatiserade med världens kommunistiska diktaturer, och försvarade dessa diktaturers massmord och brott mot mänskligheten. Fortfarande försvarar de diktaturer som Kuba, som förföljer och fängslar den politiska oppositionen. Här är det inte tal om att isolera. Och socialdemokraterna kan till och med tänka sig att ta in dem i regeringen. Märk väl, jag säger inte att vi ska isolera Vänsterpartiet. Jag undrar bara vad som är logiken i att acceptera det ena och isolera det andra. Om man tycker att SD har ett grumligt förflutet, vad har då inte VP?

Tyvärr tror jag att statsministerns populistiska fördömande av SD får motsatt effekt. De flesta människor har förmågan att tänka själva. Fler och fler inser att något måste göras åt en invandringspolitik som leder till parallella samhällen, inre motsättningar och minskad sammanhållning. Att försvara ett Sverige som står för demokrati, pluralism, öppenhet, jämställdhet och en gemensam värdegrund, är att försvara ett långsiktigt hållbart Sverige. Låt oss inte förtröttas i den kampen.

3 Comments»

  Örjan Kättström wrote @

Kort, koncist, klarsynt och balanserat ! Varför inte försöka få inlägget infört i t.ex. VLT ?
/Örjan

  Joakim Widell wrote @

Mycket bra skrivet Stefan. Instämmer helt i din slutledning o kritik kring Reinfeltds hat mot ett visst parti. Självklart borde kommunismens brott och deras nutida efterföljare vara huvudmotståndaren i den politiska världen. Försök få in artikeln i VLT el liknande media.

  stefansturesson wrote @

Tack Örjan! Du har rätt att jag borde försöka få in inlägget i Vlt eller någon annanstans. Jag tar tag i det!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: