Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Har vi inte lärt något av vad som hände i Iran?

Svenska medier talar med gillande och beundran om den ”arabiska våren”. ”Det är dags för en ny generation att kliva fram. Hela världen skulle behöva en arabisk vår”, skriver till exempel Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson.  Hur är det möjligt att våra politiska kommentatorer har blivit så aningslösa? Har man inte lärt något av historien? Ser man inte de oroande tecknen från Egypten, Syrien, Tunisien och Libyen? Ökat hat mot västerlandet, ökat hat mot Israel, förföljelse av minoriteter, islamister som vädrar morgonluft och ser möjligheter att islamisera land efter land i Mellanöstern. Det handlar inte om islamofobi, utan att se verkligheten som den är, utan skygglappar eller blinda fläckar.

Även pålästa vänner och kolleger ser med positiv förväntan på utvecklingen i dessa länder med ”arabisk vår”. Man menar att det är unga människor, studenter, den arabiska internet-generationen, som ligger bakom upproren. Det är unga frustrerade människor, inte minst unga kvinnor, som nu kräver sin frihet.  De har levt under diktatur i hela sitt liv och har nu nått en punkt då de är beredda att slåss för sin frihet. Visst, det låter bra, och visst är det sant att många i proteströrelsen just är dessa unga rebeller. Men det går inte blunda för de oroande tecknen på att islamister nu ser möjligheter att utnyttja situationen för att uppnå inflytande över utvecklingen.

Vad hände egentligen i Iran i slutet av 70-talet? Shahen hade suttit vid makten i närmare 40 år. Han hade förbjudit politiska partier och gjort sig själv till envåldshärskare. Visst tillät han en modernisering av landet, framväxten av en välutbildad medelklass, men demokrati stod han emot så länge han satt vid makten. det folkliga missnöjet växte, en proteströrelse växte fram bland studenterna, och i Paris satt ayatollah Khomeiny och förberedde revolutionen. Hans hetsande predikningar som spydde hat mot västerlandet spelades in i Paris och spelades upp med hjälp av högtalare från landet minareter. När Khomeiny anlände till Teheran var han revolutionens självklare centralfigur och fick stöd från alla folkgrupper, från studenter till mullor. De förstod inte vad som skulle komma, de hade utnyttjats som ”nyttiga idioter” för att tjäna islamismens syfte – skapandet av en islamistisk diktatur med ännu hårdare nypor än shahens. Och denna diktatur håller sig fortfarande kvar vid makten efter drygt 30 år.

 Ser inte dagens politiska bedömare den uppenbara risken att den ”arabiska våren” tar samma riktning som den iranska revolutionen? Varför är ofta vänstern mest aningslös? Är det gammal revolutionsromantik som sitter i blodet? Är det därför man ser med förståelse till och med på kravaller och vandalisering i engelska städer? Det är dags att fråga sig vad dessa rörelser kämpar för, inte vad de kämpar emot! Är det verklig frihet eller är det vilseledande skönskrivningar av den ”fred och frihet” som följer när den islamistiska revolutionen har segrat. 

Advertisements

1 Comment»

  Kaj Östholm wrote @

Stefan, din uppfattning om läget är dessvärre överensstämmande med verkligheten. Mänskligheten går in i avslutningen av denna tidsålder inför avfallet – vedermödan och det kommande tusenårsriket. Detta innebär att de system som tidigare gällt i världen inte längre kommer att hålla. Ondskans andemakter stormar oss alla från underjorden och sätter världen i brand.

De kristna får sina attacker och David Wilkersson profeterade om hur demonerna skulle anfalla pastorers och de kristnas äktenskap. De har lyckats alltför väl och kristna äktenskap faller som käglor på en bowlingbana för kloten som kastas från underjorden.

Vi kristna har varit lata och slöa. Vi har struntat i evangelisationsuppmaningen från Herren Jesus om att gå ut i världen och göra allt folk till lärjungar. Vi sitter hellre i våra kyrkor och gömmer sig innan för kyrkväggarna och myser.

Vi har inte ens förstått den chans Gud gett oss genom muslimsk invandring till Sverige. de är hitskickade för att få bli frälsta, men vem bryr sig ?

De religioner som den Onde vill sprida över Jorden har haft framgång. Sedan apostlarnas tid och den närmsta tiden därefter har evangelisationen gått med snigelfart.

Den tid som nu kommer är ett resultat av allas vår slöhet och som det nu ser ut, som vi kanske får lov att svälja.

Jesus har tänt en eld över Sveriges land, som som varit igång under lång tid nu. Elden har varit tänd sedan 1996 då Birger Skoglund fick höra nyheterna från Himmelen: ”Guds eld är tänd över Sverige

Daniel Wiklund fick se den elden i en syn 2001. Den var nu vitglödgad, men befanns fortfarande brinna långt ovan Sverige. Varför kommer den inte ner och når folken frågar Daniel i synen. Svaret han får är att det behövs stark, hjärtlig uthållig och överlåten bön för att den skall falla.

Vi vet att där Guds eld faller, så blir det omvändelse och helande, ja allt i samhället rättar till sig.

Samma chans finns för världens alla länder, men vi kan nog konstatera att det kristna engagemanget för att evangelisera i dessa muslimska länder är mycket svagt.

Vi har en del vågade och djärva predikanter som fortfarande gör sitt arbete, men vad är några få predikanter i denna stora vida värld.

Arbetarna äro få säger Jesus och det är alldeles för sant. Men vi har all anledning att bereömma Christoffer Alam, Peter Ljunggren och Tommy Lilja som gör en fin insats tillsammans med Jesus i några få muslimska nationer.

Vedermödan är förutsagd av de profetiska texterna från Bibeln och är den tid då Gud gör upp med synden och ondskan i världen. Ofrånkomligt dessvärre och “den arabiska våren” är förmodligen en “nyckel som skall vridas om” i denna plan för att nästa skeende skall ta vid i riktning mot de olika faserna av Vedermödan.

Israel ligger dåligt till inför allt detta, men vi behöver bara öppna våra Biblar för att se hur det går för dem. Ingen av oss kommer att stå oberörda över den fasansfulla tid som stormar emot oss alla.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: