Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Behöver Israel vårt stöd?

Inför den kommande Israelgalan i Västerås på tisdag (3/5) frågar sig en och annan varför vi gör det här: Behöver Israel – den starka, välutvecklade nationen i Mellanöstern med sin berömda krigsmakt som aldrig låtit sig besegras – stöd ifrån omvärlden? Den bilden är tyvärr inte helt igenom sann. Visst är Israel ett utvecklat och tekniskt och vetenskapligt framstående land. Men det är likaväl hotat, ifrågasatt, missförstått, demoniserat och svartmålat av alltför många länder, organisationer och individer i världen. Dessutom finns ett reellt militärt hot från grannländerna; Iran som jobbar på en atombomb, Hizbollah som monterar raketramper för långskjutande missiler i södra Libanon, Hamas som smugglar in vapen och raketer från Iran i Gaza. Till detta kommer oron och instabiliteten i stora delar av arabvärlden, som kan göra situationen än mer prekär för Israel. 54 % av egyptierna vill t ex säga upp fredsavtalet med Israel. Man har fred, men vill ha krig. Hur kan människors sinnen vara så förgiftade av hat? 

I väst funderar man på att ensidigt erkänna en palestinsk stat på de områden som ockuperades 1967. Vad tänker man på? Eller har man drabbats av Alzheimer? Att upprätta en självständig palestinsk stat som situationen ser ut nu, utan förhandlingar med Israel, skulle leda till en fullständig okontrollerbar situation med extremister och terroristledare vid makten i Palestina. Det är som att inbjuda till krig. 

Det behövs ett världssamfund som klart och entydigt står upp för Israels rätt till säkra och erkända gränser. Palestinierna måste också få råda sig själva, men först måste alla tankar på att krossa Israel upphöra. Det krävs en ny kategori ledare som är beredda att försonas med israelerna och inleda en era av fred, samarbete och ömsesidig respekt. Var finns dessa palestinska ledare? Vi väntar på er!

Men till dess detta sker behöver Israel ett klart och entydigt stöd från alla rättänkande människor!

Advertisements

1 Comment»

  Elros wrote @

Ibland frågar jag i mina tankar hur många palestinska stater araberna vill ha. Nu finns ett palestina som heter Jordanien.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: