Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Terrorns knytnäve träffade Sverige

När statsminister Olof Palme mördades på 80-talet var det ett knytnävslag mot den svenska idyllen och aningslösheten. Fram till dess kunde en svensk statsminister promenera fritt på stan utan livvakter. Men den 28 februari 1986 var idyllen skjuten i sank när statsministerns blod rann ut på Sveavägen.

Den 11 december 2010 inträffade ännu en remarkabel händelse som för lång tid framöver avlivade myten om det fredliga Sverige. Då inträffade den första självmordsbombningen i Norden någonsin. En 28-årig bombman försökte spränga sig själv och intet ont anande julshoppare i luften på Drottninggatan i Stockholm. Lyckligtvis utlöstes bara en av de sex sprängladdningar som han bar på kroppen, vilket troligen räddade livet på många julhandlande stockholmare, även om några fick lindriga skador. Även en bil i närheten sprängdes.

Detta betyder att det nu är ställt utom allt tvivel att terrorgrupper opererar i Sverige. De planlägger, hotar med och verkställer terrordåd. Det som hände i Stockholm var bara en första varning. Med all sannolikhet kan vi vänta oss fler försök att vålla död och blodsutgjutelse i Sverige. Dessa människor bryr sig inte om vem det drabbar. Det som räknas är att man lyckas genomföra dåd som dödar människor. De är i total avsaknad av respekt för människoliv.

Det är svårt i detta sammanhang att inte fundera över vår invandringspolitik. Vår generösa flyktingmottagning för människor som är förföljda och hotade till livet är i grunden rätt. Men hur kan det komma sig att landet fylls av fler och fler människor som hatar vår kultur, och som använder sig av vår gästfrihet, våra pengar och välvilja för att skada vårt land? Vanliga svenskar säger rakt ut ”kasta ut dem, de har inte här att göra”. Men ändå finns dessa odemokratiska frihetshatare här, och vi kan ingenting göra. Hur långt skall det gå innan rikspolitikerna vaknar upp och sätter stopp för invandring av personer som omfattar åsikter som går stick och stäv med allt vad Sverige står för? Och om de ljuger sig in i Sverige ska vi kunna dra in deras uppehållstillstånd när deras extrema politiska ståndpunkter blir uppenbara.

När mellanösternkonflikten diskuteras framhävs det ofta att det är Israels hårda politik mot palestinierna som framkallar extremism. Det framkommer sällan i debatten att Israel ofta ansträngt sig för att sträcka ut handen till palestinierna i fredlig samverkan. Det gjorde man redan 1948 när nationen bildades, och många gånger därefter. Men vad man än har gjort har extremismen brett ut sig. Det är tydligt att extremismen och terrorn inte är ett resultat av repressiv behandling, utan ingår i ett krig mot folk och länder som inte underkastar sig dessa militanta gruppers religion och ideologi. I detta oheliga krig har nu även Sverige blivit indraget genom terrorattentaten i Stockholm.

Advertisements

3 Comments»

  Mona wrote @

Det var 1997 när moslimska gruppen i Örebro skulle bygga en moské i Vivalla trakten som var full av arab flyktingar från Libanon och Palestina, Somalia och Marocko. Jag ringde direkt om detta till tidningen som intervjuade den muslimska imamen(sheikh). Jag påminde dem vad som kommer att hända om ni accepterar att ha en moské här, för detta kan bli ett vapenförråd för dessa fanatiker att organisera terror och hotelser mot vem som helst, fast hon trodde aldrig på vad jag sade. Jag såg att vi kunde drabbas eftersom vi upplevt terrorism och hot under den iranska nuvarande regim. De är som vampyrer och lever på blod från oskyldiga mäniskor.

Gud bevare oss. när jag lyssnade på rapporten bad jag till Gud Jesus Kristus att satans verk inte tagit någons liv.

Säkerhetstjänsten bör vara mer vaken och inte blåögda mot de muslimska fanatiker. Det borde Lars Ohly vara där för att se med sina egna ögon och att sluta att vara Gudfader till palestinierna och överhuvudtaget muslimerna.

  Ulf Stenlund wrote @

Käre Stefan
Du förenklar invandringsproblematiken. Terroristen invandrade till Sverige när han var 10 år. Han blev uppenbarligen terrorsympatisör senare i livet. Enkannerligen hade livet i terroristfostrande Luton en stor negativ påverkan på honom. Det är säkert sant att de flesta muslimer inte ser terrorhandlingar som ett sätt att hämnas på invasionerna i Irak o Afghanistan. Samtidigt klingar det ihåligt när det framhålls att islam är en fredens religion. Redan Mohammed använde ju våld för att omvända till sin tro.

  stefansturesson wrote @

Ulf, jag säger inte att det är enkelt. Jag säger inte att vi kan förhindra all extremism. Men jag hävdar fortfarande att vi måste bromsa den typ av invandring som bygger upp extremism i Sverige. Vi har olika terroristgrupper redan här i Sverige och andra västländer. De i sin tur rekryterar och hjärntvättar unga människor. Kanske den här killen var ett offer just för sådana våldsbejakande extremister.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: