Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Fyra år i total isolering – frige Gilad Shalit!

Hamas måste frige Gilad Shalit omedelbart. Hans enda "brott" är att han är israel.

I över fyra år har en ung israel suttit i en fängelsehåla i Gaza, kidnappad av Hamas vid en gränsövergång mellan Gaza och Israel. Trots Hamas blodiga record anser en del naiva svenska politiker att Hamas är möjliga att förhandla med och att de är snudd på demokratiska, ungefär som en muslimsk variant av socialdemokrati enligt vissa akademiskt betitlade svenskar.

Palestinska terrorister som sitter i israelisk fångenskap behandlas väl, får besök av anhöriga och av Röda korset. Gilad, som inte har dödat någon, hålls helt isolerad, får inte ha kontakt med yttervärlden eller med Röda korset. Han behandlas helt i strid med internationella konventioner.

Gilad var 19 år när han kidnappades, gjorde sin värnplikt, och längtade hem till familjen på permissionerna. Han har två bröder, en äldre och en yngre, var duktig i skolan, och älskade matte och sport. Hans vänner beskriver honom som en vänlig, skötsam och väldigt hjälpsam person. Även på sina korta permissioner hjälpte han ofta till i föräldrarnas lilla hotellrörelse. Han är helt enkelt en vanlig, trevlig kille, älskad av sin familj och sina närmaste, som haft oturen att befinna sig på ”fel” ställe, när Hamas-terrorister var på krigsstigen.

Alf Svensson, den förre kd-ledaren som nu sitter i EU-parlamentet, har nu gått ut och uppmanat den svenska regeringen att agera för att Gilad Shalit ska friges. Alf Svensson påminner om ”att Sverige borde använda sig av sin ställning som en av världens främsta biståndsgivare till palestinierna” för att utöva påtryckningar på Hamas.

Men fler svenska politiker och människorättsaktivister borde nu höja sina röster för Gilads ovillkorliga frigivande. Var finns nu den högröstade vänstern, eller författare som Henning Mankell? När det gäller en ung oskyldig israel, vars liv förstörs av en människoföraktande terroristorganisation, då är det slut på medkänslan och upprördheten. Personligen sällar jag mig till Alf Svenssons uppmaning och hoppas att det nu kommer kraftfulla protester, inte minst från landets alla israelvänner. Tillsammans ska vi få regeringen att agera!

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: