Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Ship to Gaza: Skrämmande okunnighet av våra ledande politiker

Citat av statsminister Reinfeldt ur Svenska Dagbladet (7/6):

”Hans grundläggande inställning ligger fast: – Om det kommer en obeväpnad humanitär konvoj så är det oförsvarligt att den möts med ett övervåld som leder till att människor får sätta livet till.”

Detta säger statsministern efter att ha sett videon från den turkiska båten Marmara, där de israeliska soldaterna överfalls och lynchas, av en beväpnad skara ”fredsaktivister” som går lös på soldaterna med järnrör, knivar, påkar och andra tillhyggen. De bordande soldaterna råkade i en livsfarlig situation, några av dem skadades svårt, innan deras kamrater i helikoptrarna och patrullbåtarna lyckades sätta stopp för det oprovocerade våldet genom att skjuta några av våldsprovokatörerna. Det är sorgligt att människor måste dö, men det var inget övervåld med tanke på den rådande situationen! Det är just för sådana livshotande situationer som polis och militär bär sina vapen.

Det är fruktansvärt nedslående att inte statsministern eller utrikesministern begriper vad det handlar om. Att Ships to Gaza innehöll terrorister som står terrororgansaitionen Hamas nära, att även de svenska deltagarna i aktionen är Hamas-kramare som gör allt för att svärta ner och demonisera Israel, att Ships to Gaza var en medveten provokation för att demonisera Israel.

Inte heller nödvändigheten av att isolera Hamas får någon förståelse från den svenska regeringen. Den fattar helt enkelt inte att den israeliska blockaden enbart riktar sig mot Hamas. Varför skulle annars Israel engagera sig i att forsla alla sorters förnödenheter till Gazas befolkning? Lastbilar från Israel går i skytteltrafik med förnödenheter till Gaza. De förnödenheter som Ships to Gaza kom med är i sammanhanget en droppe i havet. Men Israel gör allt som står i dess makt att förhindra att Hamas bygger upp sin militära kapacitet och återigen blir ett dödligt hot mot Israel. Så här skriver korrespondenten Dick Haas från Israel:

” Israel evakuerade sina civilpersoner och soldater från Gaza för nästan fem år sedan. För tre år sedan tog islamistiska Hamas  över makten i Gaza genom en blodig militärkupp mot PLO och Fatah. Hamas  slängde ut det tidigare PLO-styret från remsan. Under striderna dödades minst 250 ur Fatahs och PLO:s led. Resten fördrevs.

Sedan dess har Israel, helt och fullt, och Egypten,  av och till, haft en blockad riktad mot Hamas styre i Gaza. Hamas sticker inte under stol med sina långsiktiga avsikter: Att störta den nuvarande regimen i Egypten och utplåna Israel en gång för alla. Det är inte Hamas avsikt att någonsin sluta fred med Israel.”

Israels blockad mot Hamas är inte bara nödvändig. Den är dessutom laglig. Det medger internationella experter på folkrätt. Det finns många exempel på blockader i krigssituation som varit avgörande för krigets utgång. Alltifrån Abraham Lincolns blockad av sydstaterna under det amerikanska inbördeskriget till president Kennedys blockad av Kuba, som tvingade bort de sovjetiska atombombsförsedda raketerna från ön.

Det krävs ett uppvaknande i vår regering och våra svenska medier! Analysera situationen i Mellanöstern med dess islamistiska terror-rörelser och regimer som vill utplåna Israel! Då får man en ökad förståelse för den kämpande demokratin Israels ytterst utsatta situation och dess kamp för sitt lands frihet och oberoende.

Advertisements

4 Comments»

  ilan wrote @

Hej.bra skrivit!!! men jag har lite att till läga.Alla måste visa pass och leg när dom kommer i iett annat land , varför trorde dom att dom ska inte behöva vissa det? varför ville dom inte vissa frakten? tullen är rätt att kolla vad som finns i frakten. varför gick det bra med dom andra båtar fem båtar ….. svenska hycklare som var med båtarna var inte i närheten av våldet , dom fick höra om det senare när dom var i asdod men dom pratar som om dom har varit med och blivit slagna och skjutna. vem betalade deras resa hem? israeliska skattebetalare fick göra det. det var så domt att ens åka dit tycker jag.

  Ivo wrote @

Ja, ja, herr Carl Bildt, en riktig streber! Carl Bildts nästan fanatiska hackande på Israel är definitivt jämförbar med Lars Ohlys. Det är lät för svenskar, bland dem tyvärr även herr Carl Bildt, att från sin trygga tillvaro bjuda israelerna på goda råd om hur de ska reagera när Hamas deklarerar att deras mål är att förgöra Israel. Om bara svenskar var så framgångsrika i Malmö och Rinkeby som brinner … Samma européer – som herr Bildt – som bugar sig inför extremistiska islamister visar en smaklös iver när det gäller att skapa varje tillfälle att kritisera Israel när den judiska staten är fräck nog att skydda sig mot islamistisk aggression.

  Ivo wrote @

Vår utrikesminster herr Carl är oftast blixtsnabb när det gäller att fördöma Ryssland (inga aktier i Gazprom?) eller Israel (inga aktier i IBM, Intel, Hewlett-Packard?). Att fördöma Sudan och dess bestialiska islamistiska regim, som har tussentals mördade kristna på sitt samvete, eller den i Gaza, ja, då går mycket tröööögare (aktier i Lundin Oil?).

  Ivo wrote @

Mankell, Gardell, våra egna martyrer och sjöfarare, he he. Dessa människor är inga fredsduvor – utan drivna politiska aktivister som förenas i sitt ursinniga hat mot staten Israels existens. Och sedan kommer Sveriges konservative utrikesminister och förnedrar sig själv och oss alla andra med att i Turkiet personligen ta emot våra egna martyrer och sjöfarare, avdankade anarkister, kommunister, islamofascister, jihadister och annat totalitärt skräp …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: