Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Dagen efter ”Messias kommer”-mötet

Islamismens fula tryne stack upp igen. 130 dödade, minst 500 skadade mitt i centrala Bagdad. I Allahs namn mördas oskyldiga människor bara för att de råkar befinna sig där terroristerna placerat sina bomber. Dådet sägs vara riktat mot den politiska processen i Irak. Med det menas demokratin. Demokratin är det röda skynket för dessa hatiska, fanatiska islamister. Den frihet som demokratin ger är ett hot mot en religion som stänger in kvinnor i ”burkor” och förmenar människor friheten att välja själva hur de ska leva.

Igår talade vi om världsläget i ”Israel och Bibeln”-mötet. Islamismen och jihadismen var ett ämne som berördes. Ett annat var miljöförstöringen. Jag berättade om förstöringen av världshaven, bl.a. genom plastsopor. Se ett inslag om detta på Vetenskapsmagasinet. Klicka på länken: http://svtplay.se/v/1715471/vetenskapsmagasinet/del_7_av_10, så kan du se en vetenskaplig rapport om hur illa det står till i Stilla Havet.

Nästa Israel och Bibel-möte äger rum den 28 november i Korskyrkan då Daniel Viklund talar. Min önskan och dröm är att vi ska bli många fler som deltar i dessa möten. Pastorer, ungdomsledare, präster och lekmän – alla behöver få tag i Bibelns undervisning om Israel.

– Varför pratar ni så mycket om Israel? , var det någon som frågade. Då vill jag kontra med: – Varför talar Gud så mycket om Israel? Hela Bibeln är full av budskap om Israel. Jesus, när han vandrade här på jorden, talade mycket om Israel. Tydligen måste det vara viktigt i Guds ögon. Så varför skulle vi undanhålla människor denna undervisning om Israel. Den är nära sammankopplad med församlingens och Israels roll i den yttersta tiden, frälsningen och med Messias förestående ankomst. Minst sagt högaktuellt!

Advertisements

2 Comments»

  Ulf Stenlund wrote @

Tack Stefan för ett intressant möte

Den skara Israelvänner som mött upp i Vallbykyrkans lokaler gick absolut inte besvikna hem. Åsa Bergvall inramade mötet med sång. Publiken både applåderade och gav andra bifall till sångerskans vackra röst och framför allt till de bibelcentrerade texterna.

Stefan brukar hålla intressanta fördrag och detta var ett av de allra bästa. Antagligen var det ämnets aktualitet parat med föredragshållarens breda kunnande, som fick oss alla att lyssna extra intensivt. Föredraget gav en god översikt av tidens tecken. För den intresserade flaggade Stefan för möjligheten att förse sig med en DVD-inspelning av föredraget. Ämnet är så vittomfattande att Stefan lovade återkomma med ytterligare ett föredrag efter nyår.

Ulf Stenlund

  stefansturesson wrote @

Tack Ulf för dina uppskattande ord. Jag vet att mötet spelades in, men jag har inte fått besked än om det blir en eller två cd. Jag återkommer om detta så fort jag har besked. Förbereder också en sammanfattning som kan läggas ut på bloggen.
Stefan


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: