Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Två unga, iranska kvinnor hotas med dödsstraff

 

Maryam Rustampoor och Marzieh Amirizadeh hotas med dödsstraff i Iran

Maryam Rustampoor och Marzieh Amirizadeh hotas med dödsstraff i Iran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maryam Rustampoor (27) och Marzieh Amirizadeh (30) arresterades i mars i år. Det påstådda brottet var konvertering från islam till kristendom. Efter 5 månader under ohyggliga förhållanden i Evin-fängelset, ställdes de inför en åklagare som frågade dem om de lämnat Islam. De svarade ”Ja, vi älskar Jesus”. Under förhöret vägrar de att avsvära sig sin nya tro. De sa att de letts av den helige Ande och att det var omöjligt för dem att ångra vad de gjort.

Åklagaren anklagade dem för att vara ovärdiga inför Gud och att de inte kunde höra Gud. ”Det är Gud och inte du som avgör om jag är värdig” svarade de. Nu har kvinnorna skickats tillbaka till fängelset, där de får dålig mat, lider av ständig huvudvärk, och den ena av kvinnorna fått svåra ryggproblem. Om de avsvär sig sin tro kan de rädda sina liv, annars väntar dödsstraff. Vad gör Obama, Sarkozy m fl i denna situation? Jo inleder en serie förhandlingsträffar med Iran, medan oskyldiga människor i Iran hotas med döden. Kanske Reinfeldt som nu är EU:s ordförande borde kliva fram och kräva kvinnornas omedelbara frigivande?

Vi vanliga människor får använda våra möjligheter att protestera via Irans ambassad, skriva insändare och be till den Gud som kvinnorna bekänner sig till. De modiga, rakryggade kvinnorna förtjänar allt vårt stöd.

 

 

Advertisements

2 Comments»

  Ulf Stenlund wrote @

Käre Stefan
Protester och bön är bra vägar!
I sammanhanget är det också viktigt att lyfta fram hur svenska myndigheter behandlar asylsökande, som konverterat till kristendomen. Myndigheterna verkar/vill inte förstå att dödshoten mot konvertiter är på allvar.
Mvh
Ulf

  stefansturesson wrote @

Bra Ulf att du påminner om hur våra myndigheter behandlar konvertiter i Iran och annorstädes. Det är en skam för vårt land att skicka sådana människor i döden!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: