Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Stöd Israels rätt att existera!

Israel är en liten nation som allt sedan sin födelse tvingats kämpa för sin existens. Omgiven av hatiska fiender har de aldrig kunnat slå sig till ro. Även mellan de stora krigen har det pågått, och pågår, en ständig terrorverksamhet som skördar många offer, och skapar oro, stress och psykiska skador.  En hel befolkning lever bokstavligt talat under ständigt dödshot.

 Men detta är inte nog. Världssamfundet, världens stater, vänder alltmer ryggen åt Israel och ger sitt stöd till araberna, inkl. palestinierna. Israel står alltmer ensamt i sin kamp för frihet och oberoende. Beskyllningarna haglar över det lilla landet. Man beskylls för olaglig ockupation, förtryck, övervåld, krigsförbrytelser och ännu värre saker. Ingen frågar sig längre om det stämmer med verkligheten. Man har köpt den arabiska myten om Israel som orsak till allt lidande.

 Det är dags för oss att vakna upp nu. Det är dags att göra upp med antisemitismen, denna vidriga sjukdom som aldrig tycks kunna utrotas. Det är dags att ge Israel sitt oreserverade stöd i kampen för sin existens. Det är dags att ta bladet från munnen när det gäller alla de ondskefulla regimer och rörelser som har Israels förintelse på sitt program. Det är dags att bojkotta och internationellt isolera Iran och andra länder som hetsar mot Israel och hotar med dess utplåning.

 DET ÅR DAGS ATT VISA SIN SOLIDARITET MED ISRAEL. PÅ LÖRDAG DEN 26 SEPTEMBER FÅR VI ETT GYLLENE TILLFÄLLE GENOM ATT MÖTA UPP PÅ SOLIDARITETSMÖTET I PINGSTKYRKAN VÄSTERÅS!

Advertisements

5 Comments»

  Örjan Kättström wrote @

Bra och heltäckande skrivet. Speglar den rådande situationen.

  Ivo wrote @

Även den blinde borde inse och erkänna att Israel måste existera i civilisationens namn, i namn av en hederlig historieskrivning, humanism och framsteg!

  Ivo wrote @

När palestinavänner, islamister och nynazister tågar tillsammans, och när Sveriges största tidning publicerar hatiska blodslögner, när Journalistförbundet struntar i att Justitiekanslern säger att grundlagen tillåter regeringen att ta avstånd från hat i publicerade artiklar, när israeliska tennisspelare inte är välkomna, och när det svenska ordförandeskapet i EU är sist i världen med att fördöma Ahmadinejads Förintelseförnekelser, så får man inte glömma att det flertalet svenskar trots allt ser fram emot en fred baserad på en tvåstatslösning. Ett arabiskt erkännande av det judiska folkets hemland, genomförande av den redan överenskomna kvittningen av land och en fredlig samvaro utan terror. För ett ögonblick kan man drömma sig bort från de hatiska marscherna på Stockholms och Malmös gator, och inse att det trots allt är tur att Israel finns.

  Ulf Stenlund wrote @

En mycket trevlig tillställning!

Bra grepp med många talaren men begränsat till 7 min var. Det blev rappa inlägg och mycket omväxlande.

Proffsig dans o musik!

Tack!
Ulf Stenlund

  Elsa Elmebo wrote @

Hej Stefan.

Som Guds folk är vi förpliktigade att stå upp för Israel och det judiska folket.
1 mos 12:3 “Jag vill välsigna dem som välsignar dig, och dem som förbannar dig vill jag förbanna. Och i dig skall alla jordens släkten välsignas.
Abraham, Isacs o Jacobs Gud lägger ner kärlek i våra hjärtan i denna tid för att be och stötta Israel så mycket vi kan. Vi får aldrig glömma att det är från Israel frälsningen kommit till oss alla.

Shalom och God bless!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: