Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Förintelseförnekelse i arabisk tappning

Jag skulle vilja använda ett gammalt svenskt talesätt på vad som händer i Mellanöstern: ”Nu går skam på torra land”. För den i språket obevandrade vill jag upplysa om att Skam i det här sammanhanget inte är någon annan än Djävulen själv. För vad ska man säga när Gazas högsta ansvariga (Hamasfolk förstås!) förklarar att man vägrar ta emot skolböcker från FN som nämner Förintelsen*). ”Förintelsen är en sionistisk bluff” eller ”Förintelsen är en lögn som sionisterna hittat på” är argument som på fullt allvar används för att försvara Hamas Israelhat. Det är som att höra människor som lever i en helt annan värld, människor som vägrar att se verkligheten som den är.

Förintelsen var ett försök att utplåna ett helt folk. På några få år lyckades nazisterna likvidera 6 miljoner judar, vilket var nära hälften av världens alla judar vid den tiden. Hade inte massmordet avbrutits genom de allierades seger i kriget mot nazi-Tyskland hade i varje fall Europa blivit helt rensat från judar. Vilken ohygglig plan! Vilken ohygglig tragedi! I Sverige är det självklart att undervisningen om Förintelsen inte glöms bort. Alla grundskolor har i uppdrag att undervisa om detta. I Tyskland är det t o m straffbart att förneka Förintelsen. Vad ska man säga om människor som förnekar ett av historiens mest väldokumenterade massmord? Är de hjärntvättade religiösa fanatiker eller bara imbecilla dårar? Jag vet inte, men jag anar att det finns en djupare förklaring. ”Skam går på torra land” är inte bara ett talesätt. Man kan ana en personifierad ondska bakom vissa skeenden. Hur ska man annars förklara nazismen, judehatet, Israelhatet och Förintelseförnekelsen?

 Ibland har jag lekt med tanken att det var araberna som hade varit nära att förintas. Araberna är många fler än judarna, kanske 200 miljoner människor. Tänk om närmare 100 miljoner araber blivit utsatta för ett systematiskt folkmord? Tänk om Reinfeldt, Merkel, Sarkozy och Obama hade förnekat detta folkmord, och avfärdat det med en ”arabisk bluff”. Om Muhammed-karikatyrerna ledde till våldsamma upplopp, nedbrända kyrkor, attack mot ambassader och t o m dödsoffer, vad skulle inte bli följden av att förneka arabvärldens största katastrof? Världskrig vore ett milt uttryck!

Ibland talar Palestina-araberna om Nakba (”Katastrofen”) som om det vore jämförbart med Förintelsen. Nakba är helt enkelt den ”katastrof” som uppstår för Palestina-araberna när arabstaterna förlorar anfallskriget mot det nybildade Israel 1948 och några hundra tusen Palestina-araber hamnar i flyktingläger. Även då var syftet att kasta ut eller döda judarna, fast man misslyckades. Förintelsens överlevare lyckades undgå en ny förintelse. Att fly från sina hem och hamna i flyktingläger var förvisso en personlig olycka för de drabbade, men det går inte att jämföra med Förintelsen. Flyktingproblematik har man i varje krig. Men ingen har behandlat sina flyktingar så skamligt som arabvärlden behandlat sina. Efter 61 år sitter barnen och barnbarnen till flyktingarna fortfarande i dessa läger. Där har vi roten till hela palestinaproblemet. Barn som växt upp med judefientlig retorik, verklighetsförfalskande skolböcker och religiös uppvigling, kan inte annat än hata. Vem bär skulden? Arabvärldens ledare? Javisst! Men också något mer. Skam går på torra land, på ökensand…

’*) FN-organet UNWRA förnekar nu att man tänker ta upp Förintelsen i skolböcker för de palestinska flyktingbarnen. Ett klargörande och trösterikt meddelande!

Advertisements

4 Comments»

  Ivo wrote @

Nu försöker kulturchefen Linderborg blanda bort korten. Hon försöker rikta fokus åt ett annat håll än vad hela egentligen handlar om. Med så många Israelhatare och rena old-time antisemiter, inte bara i Sverige, men tyvärr även utanför Sverige: från olika vänster demagoger som vi ser i Aftonbladet, som gärna sjunger lovsång till alla möjliga odemokratiska regimer, bara de är i konflikt med USA, till gamla och unga nazister, för att inte tala om vissa till Sverige importerade extrema muslimer, måste de få vänner som Israel har i Sverige, anstränga sig ännu mera. Kämpa för varje enskild “vox populi” hemma i Sverige, och försöka hjälpa Israel även ekonomiskt så att Israel kan även i fortsättningen krossa alla fiender militärt. Glöm inte att Hamas mördare har som mål att krossa Israel och förinta alla judar! Judar har bara ett hemland och detta är Israel! Tyvärr är det så att Israels öde är med svärdet i handen! Ja har ingen illusion av att någon kommer att förändras av våra inlägg, Per Gahrton vill förbli Per Gahrton med sina ökända intellektuella juveler, Jan Myrdal vill förbli maoist och en levande fossil, vackra Åsa Linderborg vill förbli kommunist och Lars Ohly vill förbli en medelmåtta och demagog och stolt kommunist.

  Ivo wrote @

Typiskt med idioter typ Hamas, och alla europiska revisionister och förintelseförnekare är att dem å ena sidan förnekar Holocaust men samtidigt tycker att Hitler borde vara mer radikal och slutföra jobbet.

  Ivo wrote @

Tack Jan Guillou, tack Åsa Linderborg, tack Helle Klein, tack herr Boström & Company, tack vare Er så har stödet för Israel vuxit markant! Föreningen Sverige – Israel har fått hundratals nya medlemmar, ekonomiskt stöd till Israel har tredublats på bara ett år; till exempel så har Keren Kajemet Sverige (världens äldsta miljöorganisation) transfererat 1.8 miljoner under 2008, men i år redan 5.0 miljoner kronor. Tack till er alla!

  Ivo wrote @

Det vore på något sätt roligt om vår lille söte talibanen Mehdi Ghezali skulle nu ändå lyckas att spränga sig i luften (men bara sig själv) och sedan se vad Jan Guillou skulle skriva om detta …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: