Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Artikeln i Aftonbladet ett bottennapp!

Artikeln i Aftonbladet om israeliska organstölder från dödade palestinier är ett journalistiskt övertramp av det grövsta slaget. Här kombineras illvilliga obekräftade rykten med unkna antisemitiska fördomar om det judiska folket. Men ändå är det inte den enskilda artikeln som är det värsta. Den är bara toppen av en antisionistisk och judefientlig våg som går genom Sverige och andra västländer. Här har de israelfientliga artiklarna staplats på varandra  år efter år, medan sunda, faktabaserade, balanserande artiklar blivit allt färre. Resultatet blir än värre antisemitism, och i förlängningen ren förföljelse av judar i Sverige. Faktum är att fler och fler helt vanliga svenskar börjar tro att Israel är en skurkstat.

 Flera av mina vänner finns bland de judar som överlevde förintelsen. De känner igen judeföraktet, som växer till hat och  som slutar i ren fientlighet och fysiska övergrepp, från 30-talets Tyskland. Alla problem och olyckor skyldes på judarna. Vi verkar snart vara där – igen! Det är fruktansvärt att dessa människor ska behöva återuppleva fasorna från den tiden!

 Nu måste pressen, de ansvariga utgivarna, de politiska talesmännen och andra i offentligheten, besinna sig innan mörkret sänker sig helt över Sverige. Nu krävs att media rensar upp på sin egen bakgård, och att ledande politiker, rakt, kraftfullt och otvetydigt, tar avstånd från antisemitiska artiklar och demoniseringen av Israel, det enda demokratiska landet i Mellanöstern.

11 Comments»

  Ivo wrote @

Artikel i Aftonbladet är värsta antisemitiska smörja på länge! Gunnar Hökmark skrev några tankar om denna olyckliga artikel! Så här skriver Gunnar Hökmark: ” Det finns ingen principiell skillnad mellan den artikel som Donald Boström har skrivit om mördande av unga palestinier för illegal organtransplantation och skriverier som under decennier och sekel har präglat viskningarna, skvallret, påståendena och ryktena kring judar i Ryssland, Polen, Tyskland och Iran. Inga fakta, ingen sanning, bara rykten och misstankar. ” Jag tror inte att det går att påverka alla enskilda tragikomiska, men potentiellt farliga figurer typ Donald Boström, som hyllar den islamistiska regimen i Eritrea, men hatar Israel; clowner typ Per Gahrton, som trampar på stället och upprepar patetiska revolutionära fraser från 1968 och stöder terrorism; eller pajasen Andreas Malm, som välkomnar ett av Hamas/Hizbollah besegrat Israel med beskrivningen ”Det vore ett socialt framsteg!” Vad kan man mera säga om Per Gahrton som fascisten Ahmed Rami, mannen bakom ökända Radio Islam, prisar? Eller när rött möter brunt – kommunister och fascister rider samma olyckliga kamel – och det är inte för första gången!

  Ulf Stenlund wrote @

Elisabeth Bäck berömmer, på sin blogg i VLT, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt för deras försvar av svensk tryck- och yttrandefrihet samtidigt som hon skriver att VLT aldrig skulle tillåta sig publicera någon liknande artikel, (Tack och lov!) Bäck motiverar: ”Den innehåller för många svepande formuleringar och obekräftade rykten för att kunna publiceras.” (Jag skulle vilja lägga till ”och är antisemitisk till sin karaktär”!)

Jag har skickat följande kommentar till Bäck apropå berömmet av Bildt och Reinfelt:

Visst är den svenska tryck- och yttrandefriheten omistlig men vad göra när den leder till hets mot folkgrupp? Enligt uppgifter i SVT:s morgonsoffa idag har hatet mot judar i Sverige ökat kraftigt som en direkt följd av Aftonbladets artikel. Antisemitismen visar sitt fula tryne. Påstådda organstölder har en direkt koppling till judeförföljandets påståenden om ritualmord för att komma över blod. Inte undra på att judar reagerar på artikeln.

När Muhammedteckningarna publicerades i tryckfrihetens namn var politiker och kulturelit i stort eniga i fördömmandet av detta tilltag. Varför skulle inte Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt kunna göra något liknande utan att för den skull sätta sig över tryck- och yttrandefriheten?

Ulf Stenlund

  Ivo wrote @

Hej Ulf – bra kommentar! Hele Klein skriver i AnitsemitBladet så här: “Rädda Israel från dess regering!” Man kan tycka så här: Rädda istället Sverige från inkompetenta journalister som skriver rasistisk smörja!!!

  Ivo wrote @

Nazism? Det kan hända i Sverige också – inte bara i Tyskland! Häromdan sa en av mina svenska vänner så här: ”Judarna får skylla sig själva för vad dom fick under Hitler!” När hans son ljudligt protesterade: ”Pappa så får man inte säga!”, ändrade sig mannen: ”Nåväl, I alla fall delvis!” Jag kan försäkra er att jag reducerade vår relation till bara bekantskap. Mannen skulle kunna ha lysande utsikter som skribent på Aftonbladet!

  Ivo wrote @

Per Gahrtons intellektuella juveler … Och vem är Per Gahrton? Ja, det är en skribent som skrev boken “Kampen om Palestina” vilken prisas högt av den ökände islamofascisten och antisemiten Ahmed Rami. (Desto större skäl att undvika den författaren …) Så här skriver denne Per Gahrton i april 2009: “Fogh Rasmussen /…/ har också avsevärt försämrat Danmarks internationella rykte. Genom att underlåta att kritisera Jyllands-Postens Muhammedkarikatyrer, bidrog han till den ’kollision mellan civilisationer’, som vissa konservativa kretsar tycks önska!” Väldigt bra herr Gahrton! Och så här skriver Per Gahrton idag, i augusti 2009: “Sveriges Tel-Aviv-ambassadör, som fördömt Boströms artikel på ambassadens hemsida, måste kallas hem och läxas upp och undervisas i elementär svensk yttrandefrihet!” Grattis, herr Gahrton, du gör oss aldrig besvikna …

  Ivo wrote @

Till slut, vad har Boströms artikel med kultur att göra? Det är icke-kultur, det är barbari, smutsiga lögner och oförtäckt rasism, inget annat! Det är en modern version av vandringssägen, ett nytt försök att visa att judarna är ett ont folk! Folk som manipulerar, konspirerar och dödar i smyg! Och jag känner absolut ingen stolthet över att Åsa Linderborg är västeråsare. Tvärtom …

  Ivo wrote @

Bodström ljuger??? Palestinska familjen: ”Vi påstod aldrig till Aftonbladet att organ stulits” http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1251145107193&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull

  Ivo wrote @

Åsa Linderborg är desperat och citerar i sin senaste artikel ”Ni matar extremister” (http://www.aftonbladet.se/kultur/article5704616.ab) vänstergurun Noam Chomsky. Denne Noam Chomsky, som ständigt pratar shit om sitt hemland, USA, och detta utan några som helst för honom negativa påföljder, säger så här: ”I den västerländska världsbilden finns två sorters offer: dels värdiga, dels ovärdiga. Palestinierna tillhör uppenbart de ovärdiga offren.” Jag undrar vad herr Chomsky tycker om offren från Srebrenica? Nämligen, denne Noam Chomsky försvarade från början till slut serbisk aggression mot andra folk i Jugoslavien. Visade sympati till en del av Balkans mest belastade ultranationalister och blodbesudlade kriminella i Milosevics fascistiska Belgrad. Försvarade öppet Milosevic till hans död i Haag som medlem i ”International Commitee to Defend Slobodan Milosevic”. Han var lika väl medlem i ”Srebrenica Reasearch Group”, vilken cyniskt förnekade länge att massaker i Srebrenica alls hänt … Och hos sådana tragikomiska fugurer söker Åsa Linderborg hjälp i sin desperation!

  Ivo wrote @

Boström, Guillou & Company … Åsa Linderborg är desperat och citerar i sin senaste artikel ”Ni matar extremister” (http://www.aftonbladet.se/kultur/article5704616.ab) israeliska soldater, citat: ”Den som inte litar på palestinska vittnesmål kanske finner israeliska soldater trovärdiga; Breaking the Silence/www.shovrimshtika.org .” Väldigt bra Åsa, bara att samma ärliga israeliska soldater från ”Breaking the Silence” tycker att Boströms artikel är inget annat än ”hopkok av historiska mytbildningar om judar, klassisk antisemitisk konspirationsteori.” Yehuda Shaul spm leder ”Breaking the silence”, avfärdar kategoriskt Boströms misstankar, citat: ”Jag har aldrig hört talas om något sådant! Det låter precis som en av de lögner som vi hela tiden kämpar emot!” Slut citat. Så är det Åsa lilla!

  Ivo wrote @

Herr Lieberman är en gudagåva till alla tragikomiska figurer i Aftonbladet som försöker åla sig bort från fakta och gömma sig bakom yttrandefrihet … Det är sant att begreppet antisemitismen ibland missbrukas i svensk debatt. Men det budskap som nu skanderas av dem som uppskattar Boströms smutsiga “artikel”, att all kritik av Israel stämplas som antisemitism, är en överdrift och ett sätt att söka kväsa diskussionen. I själva verket är det stora problemet det motsatta: antijudiska yttringar betecknas regelmässigt som “kritik av Israel”. Och i denna sorgliga och farliga agitation spelar Aftonbladet sedan länge en ledande roll.

  Ivo wrote @

Läser boken ”Children of the Flames” om SS dr. Josef Mengeles brutala, fruktansvärda och pseudovetenskapliga tester utförda i Auschwitz på judiska tvillingar från Ungern och andra länder. Där läser man om några få överlevande judar som tog sig tillbaka till Ungern bara att upptäcka att deras hus var eller förstörda eller fanns andra människor i dem. Judar blev hotade till livet och de kunde inte räkna med hjälp från nya socialistiska – kommunistiska härskare. Och detta eftersom judar har nu plötsligt blivit ”klassfiender” … Eller den gamla antisemitismen i nya kläder. Tänkte direkt på Aftonbladet, Donald Boström, Åsa Linderborg, Jan Myrdal, Per Gahrton, Jan Guillou & Company …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: