Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Familj hängde son på Västbanken

 

 

En notis från Dick Haas, skakade mig djupt inne i själen. En 15-årig pojke, ett barn, torterades och mördades av sin egen far tillsammans med andra familjemedlemmar. De påstod att han hade samarbetat med israelerna., vilket vi inte ens vet om det var sant. Men om det var sant, skulle då inte föräldrarna kunna tillrättavisa sin egen son, och låta det räcka med det? Hur kan  föräldrar vara funtade, som mördar sitt eget barn. Fattar de inte att de själva är barnamördare? Fattar de inte att det de har gjort är tusen gånger värre? 

“En 15-årig palestinsk pojke, Raed Suwalha, från byn Hijjah på Västbanken torterades av familjemedlemmar och hängdes till döds, avslöjade en palestinsk polischef på torsdagen.

Enligt familjemedlemmarna misstänktes pojken för att ha samarbetat med israelerna. Som straff beslöt man att döda pojken. Hans far, farbror och en kusin var inblande i mordet. De sitter i arrest och har samtliga erkänt mordet. Pojkens lik hittades i en lagerlokal i Hijjah nära staden Kalkiliya. Först trodde man att han mördats i samband med någon intern dispyt, men vid förhören erkände familjen att man tagit livet av pojken sedan man fått för sig att han “samarbetade med israeler” på Västbanken.
Enligt palestinsk statistik har 102 personer mördats på Västbanken sedan årets början. Nio av dem var så kallade hedersmord mot kvinnor och elva av offren var minderåriga.”

 

Advertisements

3 Comments»

  Ivo wrote @

Med vem har Israel att göra?

Med en förhärskande mentalitet som favoriserar och förhärligar Döden framför Livet, en för oss helt oacceptabel mentalitet. Mentalitet som är ytterst svår att förstå – en mentalitet som resulterar att föräldrar är tydligen beredda att ”offra”, läs döda sina egna barn! Även den blinde borde se och erkänna att Israel måste existera i civilisationens namn, i namn av en hederlig historieskrivning, humanism och framsteg! Men här i Sverige finns idioter som Andreas Malm, som skriver: “Varje iransk – eller syrisk för den delen – antitankmina i Hizbollahs händer, varje Iran- eller Syrientillverkad sprängladdad dron, varje luftvärnsmissil gömd i de libanesiska skogarna är lika många stenar i den vågskål som gör att Hizbollah, och de palestinska fraktionerna, kanske kan besegra Israel igen. Det vore ett socialt framsteg.” Kanske anser Andreas att döda sina egna barn är ett socialt framsteg … Oh sancta simplicitas!

  Ulf Stenlund wrote @

Fråga: Det här med dödskultur och Islam är det något ursprungligt i den religionen? Dödslängtan förstärks ju t.ex. av föreställningar om belöningar i form av tillgång till 70 orörda jungfrur i paradiset, om man offrar sig själv för någon ”god” sak. (Om nu den föreställningen vore sann kan man ju undra om alla dessa stackars tjejer också upplever en paradisisk miljö?) Att den ”goda” saken kan vara att döda kvinnor och barn t.o.m. bland andra troende muslimer är ett annat helt horribelt exempel på dödskultur.

Hederskulturen har jag förstått som i huvudsak en klanfråga i det patrialkala Mellanöstern. Den verkar ju förekomma även inom vissa kristna grupper där. Den hårresande historien om tortyr och hängning av egna barn baserat på blotta misstanken av samröre med Israel är ytterligare ett exempel på en totalt förvrängd heder. Är Islam (i form av Koranen) roten till detta onda eller har någon extremist kommit på sådana avarter senare?

Jag är ingen vänstersympatisör men vissa delar av den ideologin (dock inte praktiken) tilltalar mig. Exempelvis är tanken om människors lika värde självklar för mig. Jag begriper inte att vänstergrupper väljer att sympatisera med krafter, som så uppenbart har en ojämlikhet agenda. Under Golda Meirs tid minns jag att även vänstersympatisörer höll på Israel. Det är märkligt att sympatierna svängt så radikalt trots att det blivit allt mer uppenbart att det är i Israel som friheten och demokratin blommar.

Ulf Stenlund

  Guy Lindermann wrote @

De är inte människor DE. De är Odjur !!

Shimon


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: