Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Varför hatar vänsterpartiet Israel?

Förr i världen kramade vänsterpartiet de kommunistiska diktaturerna världen över. För övrigt hade man ”kommunisterna” i namnet så sent som 1990. Och nuvarande partiledaren Lars Ohly har öppet talat om att han fortfarande ser sig som kommunist. Man hade intima förbindelser med kommunistiska stater som Sovjetunionen och Östtyskland och man tog inte avstånd från järnridån eller Berlinmuren. Man såg genom fingrarna med övergreppen mot politiska motståndare och de politiska morden, som nu med facit i hand saknar motstycke i världshistorien när det gäller omfattningen. Antalet mördade kan bara jämföras med de som föll offer för nazismen. Vi talar om tiotals miljoner oskyldiga offer.

I dag är det inte längre rumsrent att försvara kommunistiska diktaturer. Vänsterpartiet har därför bytt fot och stöder nu islamistiska diktaturer och terrororganisationer. Särskilt tydligt blir detta i Mellanöstern. Man dömer hårt USAs kamp för att ge irakierna frihet och demokrati. De irakier som faller offer för islamisternas självmordsbombare och terrorister skylls på USA. Muslimska demokratimotståndare hyllas som motståndskämpar. Ännu hårdare döms Israels kamp mot organisationer som har Israels utplånande på sitt program – Hamas och Hizbollah. Den enda demokratin i Mellanöstern – Israel – fördöms och demoniseras, medan islamistiska terrororganisationer som Hamas i vänsterpartiets ögon framstår som folkliga proteströrelser.

Närmast parodiskt blir det när vänsterpartiets gruppledare i Västerås stadsfullmäktige försöker stoppa ett besök av Israels ambassadör i Västerås Stadshus genom att tala om ”de överträdelser av folkrätten som staten Israel gjort sig skyldig till”. ”Det känns olustigt, säger Per Lithammer, att ge dess talesmän plats i vårt centralaste demokratirum”. I debatten i fullmäktige hävdade Lithammer att han och många västeråsare mådde dåligt över att fullmäktigesalen upplåtits till Samfundet Sverige-Israels rikskonferens.

Samfundet Sverige-Israel har funnits i över 40 år. Många av Sveriges ledande politiker har varit aktiva i Samfundet. Idag leds samfundet av Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark. I Västmanlandssamfundet återfinns medlemmar från alla partier utom vänsterpartiet. Ordföranden är idag kristdemokrat. En tidigare ordförande, Thure Jadestig, var socialdemokratisk riksdagsman. Samfundet är religiöst och politiskt obundet, men hyllar demokrati och frihet för alla folk, även för judarna. Det är det som företrädare för vänsterpartiet tycks missunna judarna. Allt som Israel gör för att försvara sin lilla stat och sin civilbefolkning fördöms, medan tystnaden är total när det gäller åratal av raketbeskjutning och självmordsbombningar riktade mot den israeliska civilbefolkningen. Kanske vänsterpartiet borde ägna sig åt lite självrannsakan innan man ger sig på svenska föreningar som stöder judarnas rätt att, precis som andra folk, ha ett eget land där de slipper att drabbas av diskriminering, förföljelse och utrotning.

Advertisements

2 Comments»

  Ivo wrote @

Det är sorgligt att vänsteraktivister i flera länder, djupt deprimerade eftersom deras drömmar om ett framgångsrikt kommunistiskt “projekt” blev till intet med att Sovjet Unionen hamnade på historiens soptipp, lägger nu sina förhoppningar i händer av islamister. Även USA, som de är, är mycket närmare kommunistiska ideal än vilket muslimskt land som helst. Även Israel, som säkert inte är en idealisk stat. Kommunister som i alla länder (som hade otur att kommunister hade makten i), bekämpade religioner med mest brutala medel, stöder nu mest aggressiva islamister som Hizbollah och Hamas. Hamas, som är inget annat än en iransk Legion Etrangere i Gaza, säger att Israel måste förgöras (“usradieren” som Hitler skrek…) och att det blir ingen riktig fred så länge den siste Juden inte är död. I Arbetaren (31/2006) skriver Andreas Malm: “Varje iransk – eller syrisk för den delen – antitankmina i Hizbollahs händer, varje Iran- eller Syrientillverkad sprängladdad dron, varje luftvärnsmissil gömd i de libanesiska skogarna är lika många stenar i den vågskål som gör att Hizbollah, och de palestinska fraktionerna, kanske kan besegra Israel igen. Det vore ett socialt framsteg.” Påminner mig om Jan Myrdal som en gång i tiden försvarade Khmere Rouges skräckvälde i Kambodia …

  ilan wrote @

du är 100% rätt .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: