Stefan Sturessons Blog

Rösten Som Ropar : Det här är ingen plattform för egotrippat tyckande eller privata funderingar. Jag har startat den här bloggen för att kunna delta i debatten kring viktiga frågor som alla människor måste förhålla sig till. Israel och Mellanöstern, politik och samhällsfrågor, etik och moral, samt andliga frågor är några av de viktigaste ämnesområdena som kommer att figurera på den här bloggen.

Debatt med Palestinasympatisör

Posted on by stefansturesson

Idag har Vestmanlands Läns Tidning (Vlt) intervjuat mig angående kriget i Gaza. Intervjun publiceras på lördag tillsammans med en intervju med en företrädare för Solidaritetskommittén för Palestina. Jag ställdes mot väggen med kritiska frågor om varför Israel inte avbryter sitt krig mot Hamas, varför man attackerar civilbefolkningen i Gaza och om det är folkrättsligt acceptabelt att bekämpa Hamas med en så kraftig militär insats. Jag besvarade frågorna i en lugn och saklig ton. Hamas har attackerat Israel i 8 år med självmordsbombare och 10000 missiler. Någon gång måste Israel ta till krafttag för att få stopp på angreppen, som gör livet till ett helvete för dem som bor i städer inom räckhåll för Hamas raketer. Jag tog också upp Hamas djävulska strategi att förskansa sig bland civilbefolkningen, vilket tyvärr leder till oönskade civila offer. Jag betonade att Israel gör allt i sin makt för att undvika civila offer, bland annat varnar man befolkningen i förväg om man tänker bomba inom ett visst område. Nu ska det bli intressant att se vad min “opponent” har att komma med. Kommer han att försvara Hamas och fördöma Israel? I så fall  handlar inte solidaritet med Palestina längre om den lidande befolkningen, utan ett stöd för en blodbesudlad islamistisk rörelse med Israels utplåning på sitt program.

Advertisements

2 Comments»

  ilan wrote @

du kunde ha sagt att asdod är en 250 tusen stad mycket store en v-ås och snart är dom i tel aviv oxå och det är store än asdod,jag har en läganhet i asdod och är rädd att den ska bli skadad ,jag trode alldrig att dom skulle kunna komma dit men… vad kan man göra .jag hoppas att israel ska lyckats att språnga alla tunnlar ,det är darifrån vapnen kommer.israel hade hand om gränsen for några år sen och då hade dom inte några raketer.

  stefansturesson wrote @

Tack för dina synpunkter. Jag sa betydligt mer än vad jag skrivit här på bloggen. Vi får se på lördag vad som kom med av intervjun.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: